Kies Nederlands Switch to English
Rose-coloured Starling
Siberian Rubythroat
Hoogwoud


Even geduld...
Download deze foto als wallpaper

[Dutch Birding Online] Big Day 2009 OM DE ZUID

Zoals bij menig vogelaar het bloed sneller gaat stromen bij het naderen van het voorjaar, gaat het bloed ook sneller stromen bij bigdayers. Na maanden van voorbereidingen blijft de vraag of die ene Kleine Zwaan lang genoeg blijft hangen en of de
Lees meer
Dutch Bird Alerts: GPS gebruiken voor het invoeren van waarnemingen in het veld!

[News] Dutch Bird Alerts: GPS gebruiken voor het invoeren van waarnemingen in het veld!

Het is vanaf heden mogelijk om de GPS van je Windows Mobile 5 of 6 toestel te gebruiken bij het invoeren van een nieuwe waarneming. Hiervoor dien je gebruik te maken van Google Gears en Opera Mobile als mobiele browser.
Lees meer
Vogelreis naar Noordoost-Polen in de zomer van 2008

[WP Birding] Vogelreis naar Noordoost-Polen in de zomer van 2008

In de koude en saaie winter worden vaak nieuwe plannen gemaakt voor een vakantie. Zo ook bij ons vijven in januari 2008. Dat jaar wilden we voor het eerst een 'echte' vogelreis maken.
Lees meer

[News] Zelf foto’s plaatsen en commentaar geven

Sinds begin van dit jaar kan men op onze vernieuwde website zelf foto's plaatsen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken. Dit doe je door in de rechter bovenhoek (onder het kopje Inloggen) op "Meld je aan" te klikken.
Lees meer
Een reguliere week

[Alwin's Birding Year 2009] Een reguliere week

Denk je even rustig de week te kunnen starten, moet je morgen weer een Citroenkwikstaart gaan zoeken. Tijd om alles even op een rijtje te zetten lijkt er bijna niet te zijn.
Lees meer
´Ik ben niet gek, daar zit een Spaanse Mus!´

[Blast from the Past] ´Ik ben niet gek, daar zit een Spaanse Mus!´

Op 13 mei 2000 beginnen Roy de Haas, Wil Leurs, Jan van der Laan en ik (Leo Heemskerk) aan onze negende big-day. De target-lijst met soorten die we die dag willen scoren staat op 180.
Lees meer

[Alwin's Birding Year 2009] Hop

Het doel van deze week om zowel Hop als Porseleinhoen te vinden is deels geslaagd. Na diverse eerdere pogingen dit jaar was ik afgelopen vrijdag 17 april eindelijk een Hop te snel af.
Lees meer
Haakbek gevangen of gekweekt?

[News] Haakbek gevangen of gekweekt?

Al enige jaren gaat het gerucht dat de Haakbekken van november 2004 van Beijum, Groningen, gevangen zouden zijn en dat het mannetje als opgezette vogel bij een vogelaar op de schoorsteen zou staan.
Lees meer
Nature's music. The science of birdsong.

[Reviews] Nature's music. The science of birdsong.

Nature's music gives an excellent overview of the state of the art on birdsong research around its publication date, October 2004.
Lees meer
Vroeg voorjaar in Extremadura

[WP Birding] Vroeg voorjaar in Extremadura

Eind februari, Extremadura, Spanje. Groepen Boerenzwaluwen boven de plassen, Ooievaars op de nesten, boven een terrasje aan een dorpsplein bouwt een Huiszwaluw aan z´n nest, en langs de weg zitten Kuifkoekoeken op hun uitkijkposten.
Lees meer

[1]...[10][20][30][40][50]...[52][53][54][55][56]