Kies Nederlands Switch to English
Rose-coloured Starling
Siberian Rubythroat
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Workshop determinatie van rietganzen op de Landelijke Dag van SOVON

Op de landelijke dag van SOVON op 27 november a.s. geeft de Duitse rietgans-specialist Thomas Heinicke een presentatie over de actuele status en verspreiding van Taigarietganzen in Europa. Bij de presentatie staan vooral de veranderingen in trekstrategie en de populatietrends centraal. Vanwege de tijd kan minder aandacht worden besteed aan de bekende determinatieperikelen. Vandaar dat aansluitend op de presentatie een speciale workshop wordt georganiseerd waar gediscussieerd kan worden over de manier waarop Taigarietganzen gedetermineerd zouden moeten worden. Thomas Heinicke kent Taigarietganzen uit Duitsland, Zweden en Rusland en heeft veel ervaring met de soort. Iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd, is welkom! Neem eventueel ook een selectie van foto's mee van al dan niet vermeende Taigarietganzen (USB stick, CD); in de zaal zijn een laptop en beamer aanwezig. De workshop zal plaatsvinden in zaal 5, vanaf 15:00 uur (aansluitend op de presentatie in zaal 1).
Op de website van SOVON is via de link http://www.sovon.nl/default.asp?id=877 een overzicht van determinatiekenmerken beschikbaar, incl. fotomateriaal.
Meer informatie over de workshop is verkrijgbaar bij Kees Koffijberg, kees.koffijberg@sovon.nl.

10555 views

Comments:

reactie
Door: Theo Muusse, zondag 28 november 2010 00:30
En als je dan het verhaal en de plaatjes meeneemt naar huis vandaag......
Dan zullen er toch een hoop toppertjes hier even achter de oren gaan krabben over waar ze nou in NL een echte Taiga hebben gezien!
Want die is dus zeker de laatste 15 jaar rete-zeldzaam in NL.....

Theo (die in 1983 en 1984 iets mee pikte van de toen nog aanwezige Taiga)

You are not logged in, you must be logged in to post comments.