Kies Nederlands Switch to English
Rose-coloured Starling
Siberian Rubythroat
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Batumi Bird Festival 3-8 september 2013

s

Beste vogelaars,

We zijn verheugd om je uit te nodigen voor het tweede Batumi Bird Festival van 3-8 september. Tijdens dit vijfdaagse evenement krijg je de unieke kans om de immense trek van roofvogels en andere soorten langs de Zwarte Zeekust te ervaren. Dit jaar wordt het festival georganiseerd tijdens de piek van de Wespendieventrek (meer dan 100.000 op sommige dagen), Bijeneter, Scharrelaar en Grauwe Kiekendief (dagtotalen van 1000+, inclusief vele Steppekiekendieven). Maar er is meer dan roofvogels: pittige onweersbuien boven de kust zorgen voor flinke 'falls' van steltlopers en zangvogels in de Chorokidelta. Met kans op oostelijke soorten!

s

Programma
We bieden je een mooi programma van excursies en naar hotspots rond Batumi, zoals de Chorokidelta en de Nationale Parken Kolkheti en Mtirala en uiteraard trektellingen op de trektelposten.
's Avonds zijn er lezingen van bekende sprekers uit de vogelwereld, zoals Tristan Reid alias 'the inked birder'. Meer namen zullen spoedig volgen. We sluiten het festival af in Georgische stijl: een rijkelijk banket, live muziek en grote hoeveelheden Georgische wijn.

Verblijf
Dankzij de royale ondersteuning van het Departement Toerisme van Adzjaria kunnen we dit festival voor een mooie prijs aanbieden. De kosten voor deelname, inclusief alle excursies, het festival en het banket zijn 80 euro per persoon. We bieden je twee soorten onderdak aan: de gasthuizen van de BRC in het dorp Sakhalvasho (5 nachten is 140 euro all inclusive) en een mid-range hotel in het centrum van Batumi. Verder voorzien we in het vervoer tussen de verschillende locaties en verblijfplaatsen. Boeken kan via het formulier.

Wespendieven Pernis apivorus, Batumi, Georgië (Christian Gelpke)
Wespendieven Pernis apivorus, Batumi, Georgië (Christian Gelpke)

Trip naar Kazbegi
Na het festival organiseren we een trip naar Kazbegi van 8-11 september. Daar zoeken we naar de specialiteiten van de Kaukasus: het Kaukasische Berghoen, Korhoen, de Kaukasiche Tjiftjaf, Grote Roodmus en Witkruinroodstaart. Er zijn twee manier om te overnachten: kamperen op grote hoogte (neem je tent mee of huur er ter plaatse één) of in een gasthuis in het dorp onderaan de berg. Kamperen geeft je de beste kansen om de soorten te zien, vanaf het gasthuis is het een flinke klim. We vragen 170 euro voor de optie met kamperen en 250 euro als je in het gasthuis verblijft.

We zien uit naar je komst!

Het Batumi Bird Festival Team
Meer info op:
www.batumiraptorcount.org

www.facebook.com/batumiraptorcount

www.twitter.com/batumiraptors

11238 views

Comments:

reactie
Door: Max Berlijn, maandag 26 augustus 2013 10:43
Als je niet naar Batumi kan, komt Batumi naar jou :-) http://www.youtube.com/wa...

You are not logged in, you must be logged in to post comments.