Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Batumi Raptor Count zoekt tellers voor najaar 2014

De Batumi Raptor Count (BRC) in Georgië zoekt tellers die het komende najaar willen helpen om het roofvogelgeweld langs de Zwarte Zeekust te tellen. Ben je trekteller en wil je tienduizenden roofvogels per dag over zien trekken? Dan is dit echt iets voor jou. Met kans op krenten als Aziatische Wespendief, Keizerarend en Sakervalk. Geef je snel op.

Ieder jaar worden vanaf half augustus tot eind oktober ruim 1 miljoen trekkende roofvogels geteld vanaf Batumi. Vanaf twee heuveltoppen langs de Zwarte Zeekust sta je met een internationaal groepje trektellers paraat. Klaar om de een oneindige stroom Wespendieven, Zwarte Wouwen, slanke kiekendieven en arenden te tellen. Ook in het najaar van 2014 worden ze weer geteld. Echter, het project is op zoek naar tellers, aangezien de telperiode nog lang niet afgedekt is. Wordt 2014 net zo'n najaar als 2012, toen ondergetekende erbij was op 'the crazy day', de dag waarop 179.342 wespendieven op één dag overtrokken? Jij kunt erbij zijn! Het is een prachtige kans om in no time heel veel te leren over roofvogeltrek en alle verschillende soorten die langstrekken. Daar komt bij: de Georgische gastvrijheid is hartverwarmend.

tellers BRC

Praktische informatie
Als trekteller verblijf je in een groot familiehuis in het dorpje Sakhalvasho, samen met alle andere tellers. De gastvrijheid is overweldigend en je betaalt slechts enkele euro's per dag. Je wordt ingedeeld als teller in een schema en verblijft afwisselend een dag op telpost 1 of telpost 2. Om de paar dagen heb je een vrije dag, waarop je bijvoorbeeld kunt gaan vogelen in de nabijgelegen Chorokidelta, waar het na een fall miegelt van de spannende zangertjes als kleine spotvogels en sperwergrasmussen. Wie weet ontdek je er een steppekievit.
Meer informatie en het aanmeldformulier vind je via:

http://www.batumiraptorcount.org/visit/raptor-count/autumn-countAlbert de Jong


Steppearend

Waarschuwing: trektellen op Batumi is op eigen risico. De kans op verslaving en terugkeren is groot.

8065 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.