Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...

Club 4500 - Global Twitching

Club 4500 heeft zichzelf ten doel gesteld de reislust onder de vogelaars aan te wakkeren, voor zover nog niet aanwezig, en deze zo goed mogelijk te informeren over de ontwikkelingen in de complexe wereld van de taxonomie.
Het is enige tijd rustig geweest rond Club 4500, het reizen maar ook andere werkzaamheden (er moet toch geld verdiend worden om deze reizen te bekostigen!) hebben er toe bijgedragen dat het laatste bulletin uit 2007 is.
Recentelijk is de soortenlijst van alle vogelaars die zich aangemeld hebben en meer dan 1500 vogelsoorten in de wereld hebben gezien, aangepast. Wij weten dat er nog veel meer vogelaars in Nederland zijn met een respectabele soortenlijst, graag een oproep aan een ieder om het aantal door te geven aan club4500@dutchbirding.nl zodat de lijst up-to-date zal zijn.
In 2009 is het de bedoeling om artikelen en wetenswaardigheden over belangrijke vogelgebieden en hun vogels in de wereld op deze site te plaatsen. Wij willen een ieder vragen die hier ideeën over heeft, mooie gebieden heeft bezocht en dit goed op papier kan zetten, ons te mailen om te kijken of dit interessant genoeg is om geplaatst te worden.
Binnenkort zullen wij nieuwe items gaan toevoegen aan deze site, nieuw ontdekte soorten, spectaculaire ontwikkelingen, nieuwe gebieden, etc.
En last but zeker not least, als er vrijwilligers zijn die graag een (actief) steentje willen bijdragen aan de Club 4500, laat het weten!

Marc Guyt, Roy de Haas & Jan van der Laan.