Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Nationale Vogelweek barst los van 16 - 24 mei 2015

Vogels kijken is een feest!

Vogelweek

Van 16 t/m 24 mei 2015 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon de vierde Nationale Vogelweek. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Duizenden mensen zullen ontdekken dat vogels kijken een feest is!

Tijdens de Nationale Vogelweek kan iedereen kennismaken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een uil, een specht, een lepelaar, een grutto, een havik of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn.
Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen ontdekken deelnemers hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. Zo kun je dit jaar bij Winterswijk op zoek naar alle soorten Nederlandse spechten, nachtegalen luisteren in de duinen, de mysterieuze nachtzwaluwen zoeken bij Nijverdal, tureluurs kijken bij Amsterdam of in hartje Rotterdam op zoek naar de ijsvogel.
De excursies zijn laagdrempelig van opzet en grotendeels gratis. Deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning, een gratis vogelherkenningskaart en veel vogels zijn van heel dichtbij te zien door de telescoop van de excursieleider. Net als vorig jaar zullen duizenden mensen genieten van de spectaculaire eruptie van het vogelleven in mei en ontdekken dat de Nederlandse vogelwereld waanzinnig mooi is. En daar doen we het voor: want genieten van vogels = vogels beschermen.

Nationale Vogelweek

De honderden activiteiten en excursies van de Nationale Vogelweek zijn te vinden op www.vogelweek.nl. Via zoeken op woonplaats zie je bijvoorbeeld in één oogopslag wat er bij jou om de hoek te doen is. Maar uiteraard kun je ook zoeken buiten de eigen regio. De excursies zijn vrijwel altijd kleinschalig, bij wandelingen bijvoorbeeld maximaal 18 deelnemers. Deelnemers kunnen selecteren op activiteiten voor beginners, gevorderden of voor kinderen. Ook kun je selecteren op soort activiteit: wandelen, fietsen, vaartocht, workshop of lezing.

3709 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.