Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Nieuwe vogelvaartochten naar vogeleiland de Kreupel

kreupel

Zeilen naar de grootste visdiefkolonie van Europa
Per zeilboot varen we vanaf de haven van Enkhuizen naar vogeleiland de Kreupel. We gaan kijken hoe het met de grootste kolonie visdieven van Europa gaat. Deze dag vaart er ook een onderzoeker mee die veel onderzoek doet naar de visdieven van de Kreupel en aan boord een korte lezing geeft. We besteden verder aandacht aan alle andere vogels die we tegen komen.
6 en 10* juli 2011

Slaaptrek bekijken van de zwarte sterns op de Kreupel
We bekijken de slaaptrek van de zwarte sterns. Vogeleiland de Kreupel is in het najaar de belangrijkste slaapplaats voor zwarte sterns in Europa. We gaan voor anker liggen en bekijken de vogels die naar het eiland vliegen. Ook tijdens deze excursie vaart er een onderzoeker mee die aan boord een korte lezing geeft. Ook besteden we aandacht aan alle andere vogels die we tegen komen.
20* augustus 2011

*10 juli is de excursie ook inclusief lunch. De excursie van 20 augustus is met zomers pasta buffet, uiteraard beide biologisch.

De excursies worden met name duurzaam ondernomen. Met de zeilboot zeilen we de hele route (alleen bij weinig wind wordt de motor bijgezet).

Meer informatie over deze excursies en opgeven kan op www.fogol.nl of bel 06-300 21816
U kunt op de website ook foto's bekijken van excursies die al plaatsgevonden hebben (bij gedane zaken) om een goed beeld te krijgen van wat u kunt verwachten.

13519 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.