Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Download deze foto als wallpaper

[WP Birding] "Only the Lonely" Wenkbrauwalbatros-twitch

Al bijna 20 jaar leg ik mij toe op het zien van zoveel mogelijk Holarctische soorten. In de Holarctic broeden drie soorten albatros, alle drie in de Pacific. Tijdens mijn oversteek van de Beringzee in de zomer van 2004 heb ik deze drie soorten gezien.
Lees meer
Dutch Birding-vogeldag grensverleggend

[Nieuws] Dutch Birding-vogeldag grensverleggend

De Dutch Birding-vogeldag op zaterdag 17 januari 2009 in Lunteren, Gelderland, is succesvol verlopen. Gijsbert van der Bent kreeg voor het eerst in zijn lange carrière als DBA-voorzitter een substantiële hoeveelheid tijd toebedeeld in het dagprogramma.
Lees meer

[DB-Actueel Online] Kijk uit naar/voor donkere NoSto´s!

Vanaf half december 2008 zijn in het noorden van Schotland donkere Noordse Stormvogels gezien. In de eerste twee weken van dit jaar zijn ook in Nederland enkele donkere Noordse Stomvogels gezien en dood gevonden.
Lees meer
Zuid-Turkije: roofvogels!

[WP Birding] Zuid-Turkije: roofvogels!

Bij het onderwerp ´roofvogeltrek in Turkije´ denkt waarschijnlijk vrijwel iedereen direct aan de legendarische Bosporus bij Istanbul, een telpost waar al in de jaren '30 van de vorige eeuw gegevens werden verzameld.
Lees meer
DBA-dag zaterdag 9 januari gaat niet door!

[Evenementen] DBA-dag zaterdag 9 januari gaat niet door!

Vanwege de weersverwachting, de te verwachte situatie op de wegen en met name de te verwachte lage opkomst heeft het DBA-bestuur met pijn in het hart besloten de Dutch Birding-vogeldag van zaterdag 9 januari in Lunteren niet door te laten gaan en te verpl
Lees meer
Koningseidertwitch met Finnen vervaagt/vervaagd door de tijd

[Goud van Oud] Koningseidertwitch met Finnen vervaagt/vervaagd door de tijd

Het is Eerste Kerstdag, 1981. Met de familie zit ik in de vroege avond aan een rijk gedekte tafel, sfeervol beschenen door kaarslicht. De stemming is vredig, zoals dat hoort met Kerst.
Lees meer
Grote Kruisbekken on the move!?

[DB-Actueel Online] Grote Kruisbekken on the move!?

Op 2 oktober dit najaar in IJmuiden heb ik enkele langsvliegende kruisbekken Loxia opgenomen, op een vrij grote afstand. Ze klonken in het veld niet echt ‘spannend’ maar toen ik thuis sonagrammen bekeek deden ze me meteen denken aan Grote Kruisbekken
Lees meer

[1]...[10][20][30][40][50]...[53][54][55][56]