Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Download deze foto als wallpaper
Tumult in het altijd pittoreske Warga

[DB-Actueel Online] Tumult in het altijd pittoreske Warga

Op donderdag 21 januari zag Gerrit Nijboer een 'tortelduif' is zijn tuin in Wergea/Warga, Friesland. Hij maakte enkele foto's, die hij later uploadde op www.lauwersmeer.com, onder de naam Zomertortel.
Lees meer
Taigarietganzen in Nederland

[DB-Actueel Online] Taigarietganzen in Nederland

Met verschillende discussies gaande over het herkennen van rietganzen, brengen we deze artikelen maar weer eens onder de aandacht.
Lees meer
Reuzentoendrarietganzen: ondersoort of variatie?

[DB-Actueel Online] Reuzentoendrarietganzen: ondersoort of variatie?

Bij pogingen om eind januari een bij Spaarndam gemelde Taigarietgans te vinden bleef de lens van mijn camera steken bij een 'reuzentoendrarietgans'
Lees meer
Sri Lanka

[Global Birding] Sri Lanka

In 2009 maakte ik een korte vogelreis naar Sri Lanka. Doel was het zien van zoveel mogelijk vogelsoorten, met name de endemische. Het werd een reis in het wat minder gunstige zomerseizoen, maar dat maakte voor de endemische soorten niet veel uit.
Lees meer
Expedición España

[WP Birding] Expedición España

Net als vorig jaar stond er deze zomer weer een vogelreis op de planning. Eigenlijk wisten we wel waar we heen wilden: Spanje! Echter, iets hield ons nog tegen. Midden in de zomer? Met die hitte? Toch lieten we ons daardoor niet weerhouden.
Lees meer

[Evenementen] Opvetten en wegwezen

Vanaf 19 februari 2010 is in museum Naturalis in Leiden de tentoonstelling 'Opvetten en wegwezen' te bezichtigen. De tentoonstelling, een samenwerkingsverband met Vogelbescherming Nederland, bevat meer dan 200 trekvogels uit de collectie van Naturalis.
Lees meer
Swinhoes Boszanger op Terschelling in oktober 1996: gevalletje loodpoot

[Goud van Oud] Swinhoes Boszanger op Terschelling in oktober 1996: gevalletje loodpoot

Oktober 1996 was legendarisch, met de eerste (veld)waarnemingen van Roodoogvireo, Mirtezanger, Mongoolse Pieper en Izabeltapuit Een select aantal vogelaars had nóg een knaller, al ging er enige tijd overheen voordat bekend werd welke het precies was…
Lees meer

[DB-Actueel Online] Lister of the Year' trofee

Met de te verwachten formele uitreiking van de 'Lister of the Year' trofee acht ik de tijd gekomen om Alwin's lijst van 2009 te vergelijken met mijn, door DBA-voorzitter Gijsbert van der Bent legendarisch genoemde, jaar 2000.
Lees meer
Nieuwjaarsreceptie met Baltimoretroepiaal

[DB-Actueel Online] Nieuwjaarsreceptie met Baltimoretroepiaal

De familie Scheepers aan de Jupiterstraat in Oudorp ziet aan het eind van de middag een mooi gekleurde vogel op hun voedertafel. Ze zien meteen dat het iets bijzonders is en maken foto’s.
Lees meer

[Evenementen] Themadag “Mezenwerk” 27 Maart 2010, Geertekerk aan het Geertekerkhof 23, Utrecht

Op deze voorjaarsthemadag willen we een overzicht geven van het koolmezenwerk in Nederland en daarbuiten. Per slot wordt er al bijna 100 jaar naar deze soort gekeken.
Lees meer

[1]...[10][20][30][40]...[47][48][49][50][51][52][53]......[56]