Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Download deze foto als wallpaper
Zwartkeellijster - Heen en Weer

[DB-Actueel Online] Zwartkeellijster - Heen en Weer

Texel doet dit najaar zijn naam als Vogeleiland alle eer aan. Op vrijdag 30 oktober 2009 was het Kees Oosterbeek die een bijdrage leverde aan de reeks bijzonder goede ontdekkingen op Texel de afgelopen maanden.
Lees meer

[Nieuws] Samenwerking met waarneming.nl

Vaste bezoekers van dutchbirdalerts.nl is het vast al opgevallen dat er de laatste tijd veel meer waarnemingen worden gepubliceerd die afkomstig zijn van waarneming.nl.
Lees meer

[Nieuws] DVD Dutch Birding Jaaroverzicht 2009

Ook van dit jaar wordt door Natuur Digitaal in samenwerking met de Dutch Birding Association weer een DVD met het Dutch Birding Jaaroverzicht uitgebracht. Het filmen gaat het hele jaar door, en er is reeds begonnen met het samenstellen van het overzicht.
Lees meer
Ontdekking van de Taigastrandloper van Zwolle

[DB-Actueel Online] Ontdekking van de Taigastrandloper van Zwolle

Op vrijdag 23 oktober 2009 en het aansluitende weekend is een groot deel van vogelend Nederland en de omliggende landen naar de Vreugderijkerwaard bij Zwolle afgereisd voor de Taigastrandloper.
Lees meer
UPDATE: Taigastrandloper - 2e nieuwe soort voor NL binnen een week!

[DB-Actueel Online] UPDATE: Taigastrandloper - 2e nieuwe soort voor NL binnen een week!

Vrijdagmiddag 23 oktober is in de Vreugderijkerwaard langs de IJssel, iets ten westen van Zwolle, een Taigastrandloper gevonden. De vogel werd vlak na 16.00 uur vanwege de lastige determinatie eerst als mogelijke Taigastrandloper doorgegeven.
Lees meer
Boost wereldpopulatie Gurney's Pitta

[Global Birding] Boost wereldpopulatie Gurney's Pitta

Uit recente inventarisaties in Myanmar blijkt dat de populatie van de Critically Endangered doch o zo mooie Gurney's Pitta een stuk groter is dan voorheen werd aangenomen.
Lees meer
Kaspische Plevier op Texel - Nieuwe soort voor Nederland !

[DB-Actueel Online] Kaspische Plevier op Texel - Nieuwe soort voor Nederland !

Waar zullen we het verhaal beginnen... Op vrijdagavond 17 oktober 2009 sprak ik mijn broer Mart nog even net voordat hij de boot naar Texel pakte. Hierbij maakte hij de gebruikelijke geintjes dat hij een zeldzame soort ging ontdekken.
Lees meer

[Evenementen] Themadag NOU 31 oktober 2009

Themadag "Terugkeer van roofvogels in ons landschap: gevolgen voor prooidieren en ecosystemen"
Lees meer
Tibetan Sandgrouse

[Global Birding] Tibetan Sandgrouse

Zoveel mogelijk Holarctische soorten zien is “mijn ding”. In dit kader maakte ik al vele reizen en rolde ik vele droomsoorten op. Reliëf is verre van “mijn ding”, maar in Tibet zitten wel zo’n 50+ soorten die alleen daar kunnen. In 2009 was het
Lees meer

[Nieuws] Dutch Bird Alerts - Toestelvergelijker

Voor zover dat in onze mogelijkheden lag hebben wij voor een aantal bekende toestellen aangegeven of deze wel, minder of niet geschikt zijn voor het ontvangen/doorgeven van waarnemingen.
Lees meer

[1]...[10][20][30][40]...[49][50][51][52][53][54][55][56]