Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Gebruik van de fotogalerij op deze site

Doel van de fotogalerij(en) en ruimte voor reacties (forum) is primair het bevorderen van opbouwende discussies over onderwerpen die ons Dutch Birders aangaan, namelijk over de determinatie en het voorkomen van interessante en zeldzame soorten. Ons streven is hiermee bij te dragen aan het vergroten van de interesse en de kennis bij vogelaars cq bezoekers van de website.

De laatste tijd bespeuren wij met regelmaat dat geplaatste reacties niet meer passen in het doel van de fotogalerij(en). Waarbij reacties ontaarden in discussies waar het begrip voor elkaars opvattingen niet meer uit reacties lijkt te kunnen worden opgemaakt en discussies inhoudelijk niets meer te maken hebben met de determinatie of voorkomen van de getoonde vogel. In de praktijk zien wij gelukkig dat gebruikers elkaar in eerste aanleg aanspreken op elkaars gedrag. Ingrijpen vanuit Dutch Birding vinden wij in de regel overbodig, wat wij als aanbieders van dit platform ook nastreven om naar gebruikers toe zo min mogelijk drempels op te werpen. Maar wanneer in voorkomende gevallen toch geen verandering optreedt wordt de betreffende gebruiker door de webredactie, mede namens bestuur, hier op aangesproken. Blijft de gebruiker in herhaling vallen dan kan het bestuur maatregelen nemen zoals bijvoorbeeld een waarschuwing af te geven of zelfs het afsluiten van een gebruikersaccount. Dit laatste proberen wij vanzelfsprekend zoveel mogelijk te mijden.

bestuur Dutch Birding Association

21223 views

Reacties:

reactie
Door: Max Berlijn, donderdag 5 november 2015 13:43
maar mag ik nog wel enthousiast over eenden en ganzen zijn en tegen Lammergieren? :-)
reactie
Door: Wouter Halfwerk, donderdag 5 november 2015 14:37
Je zou ook iedere gebruiker van het foto forum te mogelijkheid kunnen bieden om de posts van bepaalde personen te filteren. Dit soort tools zijn op andere internet fora al aanwezig en zorgen er voor dat individuele gebruikers minder geconfronteerd worden met posts waar ze zelf moeite mee hebben. Daarnaast worden bepaalde gebruikers uiteindelijk roependen in een woestijn aangezien niemand hun posts meer te zien krijgt.

Met deze aanpak zou je een boel problemen oplossen zonder dat DB als een soort scheidsrechter op gaat treden.

reactie
Door: Wim Wiegant, donderdag 5 november 2015 20:39
Toch vind ik het iets raars hebben. Niemand is toch verplicht om gedetailleerd in te gaan op het plaatsen van een (of meer) foto's door wie dan ook? Als je tegen die foto's of het bijbehorende commentaar bent, dan kijk je toch lekker niet ...? Hee, er zit een knop op je TV ...!
reactie
Door: Davy Bosman, donderdag 5 november 2015 23:05
Ik voel de bui al hangen. Binnenkort kan ik weer straf schrijven. Ik heb nu al de twijfelachtige eer dat ik waarschijnlijk de enigste ben in geschiedenis van de Universiteit Gent die ooit van een prof 5 bladzijden straf heeft moeten schrijven!
reactie
Door: Jan Hein van Steenis, donderdag 5 november 2015 23:26
Een vriendelijk verzoek: dam die tsunami aan Boomkruipers zonder genummerde slagpennen a.u.b. in. Ik lijd aan vleugelformuleblindheid.
Gewijzigd op: 2015-11-05 23:29:19

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.