Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Saxifraga

Saxifraga is een samenwerkingsverband van meer dan 100 natuurfotografen uit 17 Europese landen die hun beeldmateriaal ter beschikking stellen voor activiteiten op het gebied van natuurbescherming. Inmiddels is het complete beeldbestand op een website (www.saxifraga.nl) gezet. Het gaat om c 50 000 beelden van planten, dieren en landschappen. Ze staan in een lage resolutie maar goed genoeg voor andere websites en powerpointpresentaties. Iedereen mag deze beelden gratis downloaden. Het project is gerealiseerd in samenwerking met het European Centre for Nature Conservation (ECNC), de Vlinderstichting, Crossbill Guides en Foto Fitis.
Op de website kan men zoeken op de wetenschappelijke naam, Engelse naam en Nederlandse naam van plant of dier. Maar er staan ook 20 000 Europese landschapsbeelden op de website. Men kan het gewenste landschap vinden met een geografische en een geomorfologische invalshoek maar ook met biotopen, menselijke activiteiten en kleine landschapselementen.
Voor aanvragers van beeldmateriaal heeft deze site het voordeel dat men gemakkelijk kan zien wat er voor een publicatie beschikbaar is. Een e-mailbericht is vervolgens voldoende om het gekozen beeld snel in huis te hebben. Beelden in hoge resolutie zijn niet gratis, tenzij de aanvrager geen budget ter beschikking heeft.
De Saxifraga-website is nog steeds in ontwikkeling en er zullen regelmatig beelden worden toegevoegd om de Europese biodiversiteit zo volledig mogelijk weer te geven.

JAN VAN DER STRAATEN

12502 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.