Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Klaar voor de start

Klaar voor de start.

Tot dinsdag zijn we nog 11.125 kilometer verwijderd van ons vertrektpunt Ushuaia. Bijna twee jaar geleden borrelde het idee op om deze reis te ondernemen en na een half jaar mailen, plannen, uitrekenen en sparen eindelijk de knoop doorgehakt. Aangezien de reis elk jaar prijziger wordt en er onduidelijkheid is of deze nog voort blijft bestaan was voor mij de keuze gevallen om in 2011 deel te nemen aan de Atlantic Odyssey.

Doordat er vanuit de reder een interessante korting werd geboden besloten ook andere vogelaars deze, voor veel (zee)vogelliefhebbers ultieme reis, te boeken. Tijdens een informatieavond was er meteen een goede sfeer en de filmbeelden van Teus Luijendijk die mee was met de reis in 2002 deed ons watertanden. Nu de laatste aankopen zijn gedaan, het visum voor de Kaapverden binnen is en de dagen voor vertrek op één hand zijn te tellen komt pas het besef van wat we met deze wereldreis voor de boeg hebben.

Helaas is ons een vervelend bericht ter ore gekomen. Bij Nightingale Island (nabij Tristan da Cunha) is een vrachtschip met sojabonen op de klippen gelopen. Vele liters olie stromen in de zee en de ratten verlaten het zinkende schip. Desastreuse gevolgen voor het ecosysteem, er worden al maatregelen genomen om de schade zo veel mogelijk te beperken. 12 April komen wij volgens planning bij Tristan da Cunha aan, deze ramp kan dus ook voor onze reis gevolgen hebben.

Lees http://www.tristantimes.com/art_8521.html

Binnenkort meer!

5074 views

Reacties:

reactie
Door: Pieter van der Luit, maandag 21 maart 2011 19:57
Edit: is aangepast, bedankt.
Gewijzigd op: 2011-03-22 13:00:33
reactie
Door: René Pop, dinsdag 22 maart 2011 11:26
http://www.birdlife.org/community/2011/03/race-to-save-oiled-penguins-after-tanker-strikes-tristan-da-cunha/

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.