Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Beaglekanaal

Na te zijn aangekomen in Ushuaia komen we rondom de stad al soorten tegen als Upland- en Kelp Goose, Black-chested Buzzard Eagle, Crested Duck, Rufous-chested Dotterel, Magallenic- en Blackish Oystercatcher. Na de bagage-drop in het hotel rijden we naar het minst mooie plekje in dit prachtige landschap, de vuilnisbelt van Ushuaia. Hier is het mogelijk om vier soorten caracarra´s te zien, dit is de plek voor White-chested Caracara welke we al snel in de kijker krijgen samen met Chamingo- en Crested Caracara soms wordt hier ook Striated Caracara gezien.

Om half vier vertrekken we naar de haven om uit te varen naar Penguin Island. Als snel komen we de eerste tubenoses tegen: Southern Fulmar, Northern Giant Petrel en Black-browed Albatros, helaas geen Magellenic Diving Petrel. Op de eilandjes zitten veel Rock- en Imperial Shags, Chilean Skua´s en de imposante South American Sea Lions. Regelmatig zien we al groepjes Magellenic Penguins zwemmen, veelal onvolwassen vogels, op het eiland zitten naast deze penguins ook ruiende Gentoo Penguins en een aantal Turkey Vultures doet zich tegoed aan de overblijfselen van één. Hierna varen we terug de zonsondergang tegemoet net voor het helemaal donker wordt kleurt deze de wolken vuurrood, ja we zijn in Tierra del Fuego (Vuurland).

Menno van Duijn

4519 views

Reacties:

reactie
Door: Gijsbert van der Bent, zaterdag 26 maart 2011 10:23
Ha Menno. Leuk allemaal. Ga dat uiteraard volgen. Vermeld wel even regelmatig de datum (ook handig voor later ;-))
reactie
Door: Marleen, zaterdag 26 maart 2011 11:41
Hallo, leuk om te volgen wat jullie zo allemaal doen en zien. Heel veel succes op de ruigste stukjes zee en natuurlijk ook veel plezier.
groeten van Marleen (vrouw van Peter Spierenburg die bijna op de boot zit...)
reactie
Door: otto plantema, zaterdag 26 maart 2011 13:42
Hallo Menno,
De stemming zit er blijkbaar goed in, ben wat later aangekomen in Ushuaia, tot staks op de boot, Otto Plantema
reactie
Door: Hans Overduin, woensdag 30 maart 2011 17:56
He Menno, goed te lezen wat je al allemaal hebt gezien. Ook de grote Woodpecker nog gevonden in La Pataya ? Goede reis, succes bij de Drake Passage (kan ook reuze meevallen ;-)) ) Groeten, Hans (Overduin)

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.