Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Tierra del fuego N.P.

Zojuist terug van een ochtend in het NP. Helaas niet de soorten waar we op gehoopt hadden met als grootste misser de Magalenic Woodpecker. Direct werden we overladen door groepen Torn-tailed Rayadito. Een track naar de Magalenic Tapacullo was zonder succes maar leverde wel fraaie Patagonian Sierra Finch en enkele Crested Tit-Tyrants op. Op de rivier zaten drie Black-necked Swans, Great Grebe, Spectacled Duck en Yellow-billed Pintail. Bij de camping, wat de plek voor Magellanic Woodpecker is, zaten een mannetje Chilean Hawk, een leuk aantal White-throated Treerunner en Austral Parakeet.

Het schip is vanmorgen aangekomen in de haven. Zodadelijk een laatste ronde langs de haven voor o.a. Southern Lapwing, Black-bellied Cinclodes, Upland- en Kelp Goose. Dan de laatste boodschappen nog halen en is het tijd om om vier uur aan boord te gaan. Het schip zal om acht uur de haven verlaten in het donker en als het licht wordt gaat het echt beginnen op de Drake Passage. The odyssey has started!

Menno van Duijn

4899 views

Reacties:

reactie
Door: Jan Hein van Steenis, woensdag 30 maart 2011 11:11
Zijn die Rayadito's allemaal in de rui aangezien hun staarten kapot zijn? De spelling van Magellanic (1 x goed, 2 x fout) verdient ook een edit... maar dat zal de teleurstelling van het missen van die specht wel zijn (die tapaculo lijkt me net zo spectaculair als alle andere Scytalopus-soorten). Aangezien ik deze trips "nooit" zal kunnen maken (over 25 jaar misschien...), bekijk ik de blogs tandenknarsend.
reactie
Door: Jurjen Postma, woensdag 30 maart 2011 12:40
Wat een "stekelige" opmerking Jan Hein (Haha, stekel van Thorn (tailed Rayadito). Sabbatical year is toch een goede oplossing om deze reis te maken?
Ik hoop overigens dat er nog wel meer entries van dit blog komen en dat ze geen mailstoring op de boot hebben, dan duurt het wel even voordat we meer kunnen lezen.....
Gewijzigd op: 2011-03-30 12:41:16

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.