Kies Nederlands Switch to English
Rose-coloured Starling
Siberian Rubythroat
Hoogwoud


Even geduld...
Peter van Wetter overleden - bedankkaart familie

1

2

Opnieuw moet de vogelaarsgemeenschap definitief afscheid nemen van een vertrouwd gezicht en in ieder geval een vertrouwde naam. Op 20 december kwam Peter van Wetter om het leven, op een leeftijd van 42 jaar. Peter begon vrij laat met echt fanatiek vogelen. De Monniksgier van Friesland in 2000 speelde daarbij een belangrijke rol. Binnen korte tijd groeide Peter voor DBA-kringen uit tot een ´man van het noorden´, die zo nodig interessante meldingen uit dat landsdeel natrok voor de vogellijnbeheerders. Zoals gebeurde bij de Sperweruil van Westerbork in najaar 2005, die hij terugvond. Hij werd een fanatiek twitcher en ´lister´. Voor uilen moet hij een speciale belangstelling hebben gehad. Met vogelaars als Marnix Jonker, Edwin de Weerd en Gert Ottens maakte hij deel uit van de groep die begin vorig jaar een zoektocht naar Ruigpootuilen in de Drentse bossen op poten zette, met uitstekend resultaat. Peter was de initiatiefnemer geweest. Hij was in het veld enthousiast en sociaal, en had veel contacten. De laatste jaren waren echter zwaar voor hem, door grote problemen op het persoonlijke vlak. De psychische nood die daardoor ontstond is hij niet de baas geworden.
De afscheidsdienst voor Peter heeft plaatsgevonden op donderdag 24 december te Assen. BESTUUR DUTCH BIRDING ASSOCIATION


26819 views

Comments:

reactie
Door: Rob Halff, woensdag 23 december 2009 16:01
Wat een vreselijk nieuws, en dat zo vlak voor de feestdagen. Veels te jong om nu al te gaan...ik wens zijn familie en (vogel) vrienden veel sterkte toe met dit enorme verlies. Bedankt Peter, dankzij jou zijn de Ruigpootuilen in Nederland weer op de kaart gezet!
Gewijzigd op: 2009-12-23 16:03:20
reactie
Door: o.l de Vries, woensdag 23 december 2009 20:59
Heel janmmer, zijn inzet voor de regio drenthe was groot, en net wat Rob schrijft te jong dus. en wens ook zijn naasten en vrienden veel sterkte toe.
En mensen, oordeel niet direct als iemand niet altijd opgewekt is, want niemand weet waar om iemand zo is toch?.
Zo zie je maar weer eens, hoe geestelijke nood zijn weg kan zoeken.
Peter bedankt !.

otto de vries


reactie
Door: Dušan M. Brinkhuizen, donderdag 24 december 2009 00:36
Op een ijskoude namiddag in februari 2001 bij de steigers van het Hoornse Meer, dat was waar ik je voor het eerst ontmoete. Samen opzoek naar een gemelde 1e winter Zwartkopmeeuw. Ik weet nog goed, stonden we daar samen te trillen in de kou, maar daar zat ie!

Je was het vogelen weer aan het oppakken en oef wat ging jij snel! Wat hebben we toen veel zitten rond touren samen. Nooit te beroerd om mij “effe” op te pikken in Groningen. Twee keer op-en-neer naar een vogel toe, geen enkel probleem, zelfs al had je de vogel al gezien. Samen met Edwin een Giervalk ontdekken bij Holwerd, wat was dat kicken man!

Je NL-lijst en je netwerk van contacten groeide in hoog tempo. Je was altijd op de hoogte van iedereen en alles. Niet alleen een vogelkenner, maar ook een vogelaarkenner. Tijdens een twitch niet alleen gespitst op de vogel maar ook de oren gespitst op nieuwe informatie van omringende vogelaars. Altijd met die vragende blik in je ogen, vragend naar nieuwe informatie. Al snel was het beter om jouw te bellen i.p.v de vogellijn omdat je altijd up-to-date was. Soms zelfs met classified info dat je oprecht classified hield. Je was een man van je woorden.

De laatste jaren was het contact tussen ons minimaal, vooral omdat ik veel in Ecuador zat. Echter, ik heb je al die tijd in de gaten gehouden via waarneming.nl. Ik genoot ervan hoe je dagelijks je kennis, passie en enthousiasme uitoefende op het forum en als moderator. Wat zat er toch veel info in die bol van jouw!

Huub, Anne en nu jij...drie kanjers uit het Noorden...het is nu wel verdikkeme genoeg geweest!

Ontzettend veel medeleven en sterkte toegewenst aan familie en vrienden.

Dusan
reactie
Door: ajboonstra, zaterdag 2 januari 2010 12:02
peter rest zacht,wij missen en goed vogelaar,altijd was je direkt ter paatse en meteen jou waarneming.ooievaars waarnemer uit hardenberg.a.j.boonstra

You are not logged in, you must be logged in to post comments.