Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...

Sensationeel!
Sensationeel in meerdere opzichten: de Thayers meeuw die zaterdagavond 11 april werd ontdekt door Leon Edelaar. Niet in de laatste plaats omdat het een soort (en kleed) is waar wij Nederlanders dachten enorm veel moeite mee te hebben. Maar er zijn nog meer redenen:
het is natuurlijk allereerst een fantastische ontdekking van Leon Edelaar, waar het gros van de vogelaars, voorspelspellers en Dutch Birders nog een puntje aan kan zuigen. De zondag erna werd er dan ook rijkelijk met bedankjes gestrooid aan het adres van Leon; in het veld, op de sociale media, bij waarnemingen op waarneming.nl en op dutchbirding.nl.

Daarnaast zou je verwachten dat het voorjaar met een andere "nieuwe voor NL" zou worden ingeluid dan een dergelijke meeuw, die je eerder op een koude februaridag verwacht.

En last but not least: deze soort werd door slechts TWEE mensen goed voorspeld, en dat zijn Michiel van den Bergh en Michel Veldt.
Daarmee is het in voorspelspel-termen een regelrechte klapper van jewelste, want nog niet eerder werd (met uitzondering van niet-voorspelde soorten) een soort door zo weinig (twee) mensen voorspeld. Dat betekent dus ook dat hij lekker veel punten waard is, zelfs zoveel dat beide heren hiermee direct aan kop staan. Toevalligerwijs hebben ze allebei nog geen andere soort goed voorspeld.

Om tot slot de laatste feitjes weer even de revue te laten passeren: er zijn twee soorten bijgekomen (nu totaal 19) waarmee het spel direct is afgelopen, en dat zijn Armeense Meeuw (Michiel heeft een meeuwen-lijstje) en Boslijster. Naast Armeense Meeuw heeft Michiel overigens ook Zwartstaartmeeuw (Black-tailed Gull) voorspeld samen met één andere persoon, maar daarmee zou hij op exact 1210 punten komen. Helaas is dat één punt te weinig om het spelletje te winnen. Wij zouden het overigens niet erg vinden als dat een van de volgende soorten wordt, maar met de maand mei voor de boeg opteren we toch stiekem liever voor iets anders!

Klik hier voor de nieuwe ranking.

Steven Wytema & Michel Veldt