Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
STARLING REIZEN

STARLING (www.starlingreizen.be) is een frisse wind door de Nederlandstalige natuur- en vogelwereld. De organisatie is ontstaan uit de droom van verschillende natuur- en fotografiegidsen. Laat je begeleiden door enkele vogeliconen van de Benelux. Peter Adriaens (jarenlang voorzitter BAHC; meeuwenspecialist), David Van den Schoor (Zuid-Amerika specialist; 7000 soorten), Joris Elst (medeorganisator Belgische Vogeldag; BAHC; fervent worldbirder) en Billy Herman (uitgebreide allround kennis) zijn slechts een greep uit ons aanbod van gidsen die zich toespitsen op gespecialiseerde natuurreizen en workshops.

Koningspinguins (Frederik Willemyns)Koningspinguïns Aptenodytes patagonicus op South Georgia, één van de meest beklijvende vogelervaringen ter wereld. David vertrekt binnen enkele weken op de eerste reis voor 2014! (© Frederik Willemyns)

Sneeuwluipaard (Jigmet Dadul)
Een zoogdier als hoofdtarget zetten en toch alle vogels meepikken op een ontspannen manier? Wij houden er van ... (© Jigmet Dadul)

Onze fotografen hebben minstens even klinkende namen. Wat dacht je van Yves Adams (eervolle vermelding Wildlife Photographer of the year), Marc Slootmaekers (eervolle vermelding Wildlife Photographer of the year), Frederik Willemeyns (gespecialiseerd in wildlife photography abroad) en Bart Heirweg (gespecialiseerde landschapsfotograaf, winnaar Landscape photograper of the year). Door met bovenstaande prestigieuze gidsen samen te werken, zijn al onze trips van uitmuntende kwaliteit.

Kleine Trap (Yves Adams)
Workshop schuilhutfotografie o.l.v. Yves Adams in Spanje is een unieke topper in ons gamma! (© Yves Adams/Vilda)

Landschap (Bart Heirweg)
Landschappen kunnen beklijvend zijn en onmisbaar op reis. Dit is natuurlijk wel een extreem voorbeeldje gemaakt door onze gids Bart Heirweg. (© Bart Heirweg)

Ons project bij STARLING is eenvoudig te begrijpen. Er zijn twee hoofdpijlers. Enerzijds is er natuur en anderzijds fotografie met uiteraard een overlapzone op bepaalde van onze activiteiten. In beide pijlers vinden we zowel workshops als reizen. Workshops zijn thematische activiteiten waar een bepaald onderwerp diep wordt uitgespit. Dat gaat van meeuwen en roofvogels tot zangvogels. Zowel in de Benelux als ver daarbuiten. Uniek in de natuursector. Onze reizen waar niet specifiek rond een bepaalde familie vogels of thema wordt gewerkt, zijn van allerlei niveaus. Zowel voor beginners als voor de die-hard vogelkijkers. Afhankelijk van de gids en afhankelijk van de bestemming! Op onze handige website kun je snel en makkelijk vinden wat jij zoekt.

Grauwe Klauwier (David 'Billy' Herman)
Eén van onze meest spectaculaire vogelreizen is de roofvogel- en zangvogelworkshop in Georgië. In 2013 hadden we de tweede beste teldag ooit voor Batumi met 160.000 roofvogels! Maar ook van zangvogels hadden we verschillende spectaculaire 'falls'. Een juiste timing is daarom essentieel. (© David 'Billy' Herman)

workshop (David 'Billy' Herman)
Verschillende natuurworkshops rond vogels, libellen, vlinders en zelfs planten worden door ons aangeboden. Op korte tijd kun je zo moeilijke thema's snel leren kennen. (© David 'Billy' Herman)

Maar hier houdt het nog niet bij op. Trips op maat zijn naast de groepsreizen en -workshops, ook een specialiteit van ons. Zowel voor gezinnen, vrienden en/of familie als voor werkgroepen die op zoek zijn naar een origineel idee of aanpak. Op maat betekent voor ons volledig op maat. Geen voorgekauwde reizen maar volledig aangepast aan de wensen van onze gasten. Om een idee te geven van waar we naartoe willen met ons project en wat we te bieden hebben, lichten we hieronder een speciale workshop uit.

IJsberen (Yves Adams)
Topervaringen proberen we steevast naar toe te streven. Dit lukt ons dan ook best aardig. Bruine beer, Iberische Wolf en Pardellynx zien op één trip samen met alle vogels van Spanje of oog in oog staan met IJsberen ... Het kan allemaal! (© Yves Adams/Vilda)

Wilson's Bird of Paradise (maker)
Onze reis naar westelijk Papoea, Irian Jaya, wekt veel belangstelling. Volledig terecht want dit is een unieke buitenkans om je kennis van Paradijsvogels wat bij te schaven ... (© Maarten Jacobs)

Workshop meeuwen
Meeuwen herkennen is altijd een grootse uitdaging geweest. Veel vogelaars laten ze onterecht liever links liggen.. Nochtans zijn meeuwen het uitgelezen studieobject om je ornithologische kennis naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens deze workshop leren we het meeuwen kijken van A tot Z. Van topografie (ligging veerpartijen), leeftijdsbepaling en ruistrategie tot soortherkenning. Dit gebeurt in een zorgvuldig uitgekozen setting langs de Noord-Franse opaalkust. We zijn gestationeerd vlakbij de pittoreske havenstad Boulogne-sur-Mer. Met zijn bloeiende vismijn is deze stek een gegarandeerde trekpleister voor talrijke meeuwensoorten. Ze zijn aanwezig in mooie aantallen en in alle gedaanten en vormen. Door de havenactiviteiten zijn de vogels vaak vanop korte afstand langdurig te bekijken. Wanneer je van dit weekend terug komt, heb je een complete basis verworven voor herkenning van deze moeilijke groep. Tevens is het mogelijk om deze kennis te reflecteren op andere groepen zoals zeevogels en steltlopers.

Pontische Meeuw (David 'Billy' Herman)
Eerste winter Pontische Meeuw Larus cachinnans. Tijdens het weekend besteden we zowel aandacht aan topografie, leeftijdsbepaling als determinatie van de soorten (© David 'Billy' Herman)

Dit alles wordt begeleid door niemand minder dan Peter Adriaens. Op een constructieve en toegankelijke manier zal hij ons onder dompelen in de wereld van meeuwen, zijn specialiteit. Peter is zonder enige twijfel de meest uitgelezen persoon van de lage landen om dit thema uit de doeken te doen. Hij zetelde jarenlang als voorzitter van de homologatiecommissie van België, is redactielid van DutchBirding en schreef talrijke artikels omtrent meeuwenherkenning. Tijdens dit weekend poogt Peter zijn 6de zintuig om vogels te kijken, over te brengen aan alle deelnemers van het weekend. De plaatsten zijn beperkt om een persoonlijke en goeie begeleiding te garanderen.

Kostprijs: 310 euro

Inbegrepen:
twee overnachtingen in stemmig en sfeervol driesterren hotel
alle maaltijden (1 avondmaal, 2 lunch en 2 ontbijt)
professionele begeleiding van Peter (vanaf 8 personen tweede gids/bioloog om persoonlijke begeleiding te garanderen)
verzekering garantiefonds en bijstandverzekering

Niet inbegrepen:
transport
alcoholische dranken
persoonlijke aankopen

Mogelijke supplementen:
enkele kamer: 100 euro
transport op aanvraag

Drieteenmeeuwen (David 'Billy' Herman)
Juveniele Drieteenmeeuwen Rissa tridactyla in laatste avondlicht. Ook de kleine meeuwen worden onder handen genomen (© David 'Billy' Herman)

Meer informatie is te vinden op de website van STARLING.

12033 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.