Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Dutch Birding vogelkijkweekend 2011 - vooraankondiging

Van vrijdag 30 september tot en met maandag 3 oktober 2011 wordt het Dutch Birding vogelkijkweekend georganiseerd. Het is alweer de 26e keer dat Dutch Birding dit vogelevenement op Texel Houdt.

De organisatie van dit vogelkijkweekend is een samenwerking van Dutch Birding Association en het Vogelinformatiecentrum Texel. Doel van het weekend is om met vele vogelaars in het veld te zijn en zoveel mogelijk schaarse en zeldzame doortrekkers te vinden. Overdag in het veld en in de avond worden er lezingen georganiseerd die voor iedereen vrij te bezoeken zijn.

Overdag is restaurant de Robbenjager de uitvalsbasis. Hier kunt u terecht voor een heerlijke versnapering, om even bij te komen en om uw waarnemingen uit te wisselen. Ook bij het Vogelinformatiecentrum in de Kikkertstraat kunt u even bijkomen en uw waarnemingen op de kaart in de winkel of op internet zetten.

Het staat iedereen die van vogels kijken houdt, vrij om mee te doen aan het Dutch Birding vogelkijkweekend. U dient zelf te zorgen voor uw vervoer en of accommodatie. Voor de lezingen hoeft u zich niet op te geven en de toegang is gratis.

Na het succes van 2010 wordt er ook dit jaar weer een Verrekijker- en Telescopenshow en informatiemarkt georganiseerd. Meer informatie hierover volgt nog, heeft u interesse om aanwezig te zijn met een stand op onze informatiemarkt, neem dan contact met ons op via de email.

In de loop van de komende maanden zal er steeds meer informatie beschikbaar komen over dit unieke vogelkijkweekend, dus houdt u deze site in de gaten.


1Strandleeuwerik Eremophila alpestris Horned Lark, Texel, 11 Oktober 2010 (Wietze Janse)

10630 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.