Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Zaterdag 16 mei 2015: Top-of-Holland Vogeldag!

ToH2015

Goede tradities zijn er om voort te zetten, en dus is er ook dit jaar weer een editie van de Top-of-Holland Vogeldag! Op zaterdag 16 mei kun je alleen, met vogelvrienden of als deelnemer aan de excursie onderdeel zijn van het grootste vogelevenement van de noordelijke drie provincies. De opties wat betreft deelname zijn de volgende:

"Soort van de dag"
Het traditionele recept waarmee de Vogeldag groot is geworden. Alleen of in een team aanmelden, lekker vogelen en met vereende krachten zo veel mogelijk leuke soorten vinden en indien ook maar enigszins mogelijk deze met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, blijft. De dag wordt om 19.00 uur afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven). Voor degene die het geluk, de wijsheid of zelfs een combinatie van deze twee elementen heeft en de beste soort van de dag vindt, stelt onze hoofdsponsor www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl uit Groningen wederom een fantastische prijs beschikbaar.
Dit jaar win je een Opticron compacte reistelescoop MM3 50 ED 12 x 36 zoom, ter waarde van maar liefst 649 euro! Zie daarvoor deze link.
Als dit geen reden is om je per ommegaande aan te melden, weten wij het ook niet meer!

Opgeven kan via mail (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Onthoud: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 20423772), via Twitter (zie hieronder), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

ToH Vogeldag excursie: de mooiste gebieden en de beste soorten!
Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om je op de Vogeldag onder begeleiding van ervaren gidsen rond te laten leiden langs de prachtigste gebieden alsmede de beste soorten in de Top-of-Holland. We maken een route langs de meest veelbelovende plekken voor schaarse en zeldzame vogels, maar kunnen meteen van de route afwijken wanneer er ergens een zeldzaamheid opduikt. We hopen zodoende op een daglijst met zo veel mogelijk mooie broed- en standvogels, maar ook enkele knallers, en zullen ondertussen natuurlijk ook zelf de ogen en oren open houden om zo te proberen goede soorten te vinden.

Voor deze excursie geldt dat je in principe voor eigen vervoer moet zorgen, maar we zullen onder de aanmelders uiteraard proberen om zo veel mogelijk te carpoolen. Mensen die niet over een eigen auto beschikken, kunnen in overleg bij één van de gidsen instappen. De excursie start om 8.30 uur vanuit Groningen (P&R Kardinge), duurt tot de afsluiting in Schierzicht (19.00 uur) en gaat door bij een minimum aantal van zes deelnemers. De kosten voor excursie bedragen slechts €20,- per persoon. Aanmelden kan middels een email of een bericht via Facebook. Vermeld in de aanmelding alsjeblieft de contactgegevens (naam/namen, mailadres en mobiel nummer); je ontvangt na aanmelding zo snel mogelijk een bevestiging en nadere informatie.

Onze vaste sponsor Inezia Tours (www.ineziatours.nl) verloot onder de deelnemers die ook aanwezig zijn op de afsluiting in Schierzicht enkele leuke prijzen; houd daarvoor www.facebook.com/topof.holland in de gaten!

Foto van de dag
Last but not least: voor de maker van de "Vogeldag - foto van de dag" zal Scopac (www.scopac.co.uk) een telescoopdrager (Scopac plus) weggeven. Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent en als hoofdthema op de foto staan! Leef je uit, wees creatief, en stuur je foto aan het eind van de dag gratis en vrijblijvend op naar topofholland@gmail.com! Door middel van een stemming zal uiteindelijk de winnaar worden bepaald.

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:

Graag tot ziens op zaterdag 16 mei 2015!

Martijn Bot
Bart-Jan Prak

4618 views

Reacties:

reactie
Door: Gijsbert van der Bent, maandag 30 maart 2015 11:28
Altijd bij het koffers inpakken is er gedoe (bij de non birding reisgenoten althans) over die JOEKEL van een telescoop die zo nodig mee moet. Die compacte reistelescoop als prijs maakt het wel heel aantrekkelijk een keer mee te doen met de Top of Holland Vogeldag. We moeten dan alleen de Top of Zuid-Holland (Katwijk dus) een dagje in de steek laten.
Krijgen alle leden van het deelnemende winnende team zo'n scoop? (GEINTJE)
reactie
Door: Folkert Jan Hoogstra, maandag 30 maart 2015 16:12
Nu al zin in! Ons team doet die dag een landelijke big day, maar een aanzienlijk deel zal daarvan in de TOH zijn. Hopelijk levert de TOH dag ons net wat extra soorten op (reuzensterm, krombekstrandloper, brilduiker, rietgans etc. en natuurlijk die harde soorten die gevonden worden). En zullen we dan eindelijk een jaar met mooi weer krijgen? :D

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.