Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Dutch Birding-voorjaarsweekend op Texel  


Van vrijdag 4 mei tot en met zondag 6 mei 2012 organiseert Vogel­informatiecentrum Texel in samenwerking met Dutch Birding het eerste 'Dutch Birding-voorjaars­weekend' op Texel, Noord-Holland. Net als in het najaar is het de bedoeling om met zoveel mogelijk vogelaars een weekend op Texel te verblijven en zo veel mogelijk leuke en zeldzame vogels te vinden. Statistisch gezien is de kans om een zeldzaamheid te ontdekken in het voorjaar in het eerste weekend van mei het grootst. Accommodatie moet u zelf regelen. Informatie kunt u onder meer vinden op www.texel.net (VVV Texel).

Het Dutch Birding-voorjaarsweekend wordt op zondag afgesloten met de Vogelkijkdag Texel. Dit evenement wordt georganiseerd door Vogelinformatiecentrum Texel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Op deze dag zijn meer dan 25 standhouders vertegenwoordigd en is er een van de grootste verrekijker- en telescopenshows van Nederland. Ook voor service aan uw huidige kijker kunt u hier terecht. Swarovski Optik zal op deze dag de nieuwe Swarovision EL 32 presenteren die vanaf die dag ook leverbaar is. De Vogelkijkdag Texel wordt gehouden op het terrein van camping de Robbenjager op de noordpunt van het eiland. Ook zijn er de gehele dag excursies en kunnen er verschillende workshops worden gevolgd.

Op vrijdagavond zal er in het Eierlandse Huis een interessante vogellezing zijn. Voor zaterdag staat een heuse Big Day op het programma. Deze wordt georganiseerd door de Vogelwerkgroep Texel en iedereen die een fietsteam (2-4 personen) bijeen weet te krijgen kan meedoen. De Big Day wordt afgesloten in het Eierlandse Huis met een buffet waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Ook op de zaterdagavond zal een interessante vogellezing worden gegeven. Aan de invulling van een aansprekend avondprogramma wordt druk gewerkt.

Voor de ontdekker van de zeldzaamste vogelsoort van het weekend stelt Vogelinformatiecentrum Texel een 10x42-verrekijker beschikbaar.
Meer informatie, over onder meer de lezingen en het aanmelden voor de Big Day, is binnenkort te vinden op www.dutchbirding.nl en op www.vogelinformatiecentrum.nl.

Vogelinformatiecentrum Texel & bestuur Dutch Birding Association


Oostelijke Blonde Tapuit Oenanthe melanoleuca, Texel, 4 mei 2003 (Hans ter Haar †)
Oostelijke Blonde Tapuit Oenanthe melanoleuca, Texel, 4 mei 2003 (Hans ter Haar†)

15180 views

Reacties:

reactie
Door: Janneke Kimstra, woensdag 18 april 2012 11:36
mbt het buffet op zaterdagavond. Mag ik wederom dringend verzoeken rekening te houden met vegetariers. DANK.
Janneke
reactie
Door: Marc Plomp, zaterdag 28 april 2012 23:15
Bij het buffet wordt rekening gehouden met vegetariers. Opgeven voor het buffet kan tot en met dinsdag 2 mei. Kom dus gezellig meeeten in het Eierlandsche Huis.

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.