Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Steek je handen uit de mouwen om vogelplezier te vergroten!

Al jaren organiseert Dutch Birding vogelweekenden op Texel, maar ook buiten deze weekeinden zijn vele Dutch Birders regelmatig op Texel te vinden. De noordpunt van Texel is daarin al jaren een hotspot.

Echter, zoals in zo veel gebieden, als er geen onderhoud wordt gepleegd groeit alles dicht. Al jaren zorgen vrijwilligers van de vogelwerkgroep Texel ervoor dat de tuintjes blijven zoals ze zijn. Jaarlijks worden ze gemaaid en ook de windsingel wordt regelmatig gesnoeid. Maar bramen en duindoorns blijven doorgroeien en dreigen delen van de tuintjes zo uit te groeien dat het struweel niet meer te overzien is.

Het Vogelinformatiecentrum heeft nu in overleg met Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep Texel het initiatief genomen om een start te maken met grootschalig onderhoud van de gehele tuintjes. Hierbij de kans om de handen uit de mouwen te steken om één van de beste vogelplekken ook goed te houden en aan vogelgericht natuurbeheer te doen. Daarnaast is het natuurlijk ook een lekker dagje buiten.

De eerste vrijwillige onderhoudsdag is zaterdag 1 maart van 9:30 -13:00 uur (of langer als er animo is). Doel is om gezamenlijk het eerste complex van de Tuintjes qua begroeiing weer zo oorspronkelijk mogelijk te maken, dus de woekerende bramen en duindoorns waar ze niet horen te maaien, de windsingel hier en daar uit te dunnen, met als uiteindelijk doel dat alles weer goed te overzien is, en nog belangrijker dat de vogels ongestoord kunnen foerageren.

Als je ook zin heb om een dag de handen uit de mouwen te steken, stuur dan een mailtje naar Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum (info@natuurdigitaal.nl). Er is genoeg te doen!

De Tuintjes
De tuintjes, Texel, 13 oktober 2013 (Luuk Punt)

7067 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.