Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
DBA op British Birdwatching Fair - 19 t/m 21 augustus 2011

Birdfair
DBA op British Birdwatching Fair
Vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2011
Egleton Nature Reserve, Rutland, Verenigd Koninkrijk


Het derde weekend van augustus is al decennialang hét weekend van de British Birdwatching Fair. Deze beurs is uitgegroeid tot de grootste vogelaarsbeurs ter wereld en wordt alom kortweg aangeduid als ´the Birdfair´. De bezoekers (vorig jaar meer dan 20.000) komen voor het overgrote deel uit het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van de birding scene, maar de ruim 300 exposanten komen uit alle hoeken van de wereld, waaronder Nederland.

De opbrengsten van de beurs gaan altijd naar een goed vogeldoel. Door de jaren heen is er al 2 miljoen pond opgebracht voor internationale vogelbescherming. Dit jaar is een cheque van 242.000 pond uitgereikt aan de Ethiopian Wildlife and Natural History Society, voor de bescherming van de bedreigde Ethiopische endemen.

In een aantal grote tenten (marquees) op gras vindt men alle belangrijke optiekmerken, een breed scala aan vogelreisorganisaties, uitgevers van boeken en tijdschriften en tal van ornithologische organisaties. Typisch Brits zijn de rijen stands met ´vogelkunst´; van foto´s tot porseleinen beeldjes.

De Dutch Birding Association is al vanaf het prille begin in 1989 op de Birdfair vertegenwoordigd, en is altijd een welkom rustpunt voor hardcore vogelaars uit het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. De laatste jaren wordt de stand gedeeld met The Sound Approach.

De British Birdwatching Fair is een echte aanrader voor iedere Dutch Birder. Op de beursvloer is voor elk wat wils te vinden. Bovendien ontmoet je duizenden vogelaars. Kom gerust langs op de DBA-stand in Marquee 1 (stand 65/66).

Nog een reden om naar de Birdfair te komen: Nils van Duivendijk signeert op de zaterdag zijn nieuwe Engelstalige kenmerkengids Advanced Bird ID Guide, uitgegeven door (hoe toepasselijk) New Holland Publishers. Het is een handboekversie van de kenmerkengids van vorig jaar, met veel updates, tabellen voor ´tweelingsoorten´ en een complete en up to date WP-checklist. Nils heeft zo´n beetje de moeilijkste achternaam die je maar kunt verzinnen voor Engelstaligen, maar dat heeft niet kunnen verhinderen dat hij ook aan de overkant van de Noordzee inmiddels wereldberoemd is.

Rutland ligt circa 150 km ten noordwesten van Londen, iets ten westen van het leuke plaatsje Oakham. Meer informatie over de Birdfair is te vinden op www.birdfair.org.uk.

1
British Birdwatching Fair 2010 (Arnoud van den Berg)

Dutch Birding will be at the Birdfair! From the first issue in 1979, Dutch Birding has become THE leading journal for any serious birder and twitcher interested in ground breaking identification issues and birding in the Western Palearctic and beyond. We offer lots of back issues, an interesting subscription offer, some merchandise and much information on birding the Low Countries. So please visit us at Marque 1, stand 65/66!

11761 views

Reacties:

reactie
Door: Arnold Meijer, zaterdag 16 juli 2011 13:47
Misschien nog een Engelstalige samenvatting van dit stukje? Die Engelsen moeten naar de stand!
reactie
Door: Gijsbert van der Bent, zaterdag 16 juli 2011 16:17
Good idea Arnold!
reactie
Door: Rob Gordijn, maandag 18 juli 2011 13:09
We zijn wel slecht te vinden

En hier mogen we dan ook wel wat over onszelf vertellen.
reactie
Door: Janneke Kimstra, woensdag 27 juli 2011 08:50
Is er nog plaats voor een (uiteraard) betalende passagier naar de Birdfair?
reactie
Door: Janneke Kimstra, woensdag 27 juli 2011 08:53
Je moet wel ff 1979 aanpassen naar 1989...
reactie
Door: Gijsbert van der Bent, woensdag 27 juli 2011 13:15
Ik denk dat het jaartal 1979 in de Engelse tekst over het prille begin van de DBA gaat en het jaartal 1989 in de hoofdtekst over het prille begin van de Birdfair.

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.