Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Lezingen Dutch Birding-vogeldag zaterdag 11 februari 2012

De komende Dutch Birding-vogeldag vindt plaats op zaterdag 11 februari 2012, en net als de afgelopen jaren in het centraal gelegen Congrescentrum De Werelt te Lunteren, Gelderland.
Er wordt hard gewerkt om ook dit jaar een interessant programma te kunnen bieden aan de bezoekers van deze traditionele hoogtijdag voor de Dutch Birding Association. Na zijn zeer succesvolle optreden enkele jaren geleden hebben wij ook voor 2012 Martin Garner (www.birdingfrontiers.com) bereid gevonden om twee lezingen te geven. Martin is een gepassioneerd vogelaar van de overzijde van de Noordzee, met een scherpe blik voor onder meer het in het veld herkennen van onderbelichte taxa. Een van zijn lezingen zal gaan over het vinden van je eigen interessante soort en dwaalgast! De andere lezing heeft de uitdagende titel: "Stop reading bird books and start watching birds".
Verheugd zijn wij dat er weer een heuse Mystery Bird-competitie op het programma staat. De reislezing zal gaan over Ethiopië, een land van grote diversiteit en veel interessante endemen, en zal worden verzorgd door Sander Bot. Wim Wiegant hebben we weten over te halen om weer een interessant 'socio-ornithologisch' onderwerp aan te snijden. Dat is aan Wim wel toevertrouwd. We kunnen iets verwachten over lijstjes, telregels, ranking of prognoses voor de toekomst.
In de ruime foyer van het congrescentrum wordt zoals altijd een heuse vogelaarsbeurs ingericht, met stands met boeken, optische apparatuur, cd's en dvd's, collega-vogelorganisaties, aanbieders van vogelreizen en vogelkunst. Hebt u ook interesse om aanwezig te zijn met een stand, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Rob Gordijn (rob.gordijn@dutchbirding.nl).
De zaal gaat open om 09:00. Het programma duurt tot circa 17:00 en tussen de lezingen door zijn ruime pauzes opgenomen om de stands te kunnen bezoeken en/of gezellig bij te praten. De entree bedraagt EUR 5.00. Het definitieve programma, een overzicht van de standhouders en informatie over de bereikbaarheid van Congrescentrum De Werelt verschijnt binnenkort op onze website.

Rob Gordijn & Arjan van Egmond

 

12863 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.