Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Avifauna
Zaterdag 3 mei 2014: Top-of-Holland Vogeldag!

1

De ToH Vogeldag: een dag vogels kijken in al haar facetten! Fanatiek of rustig aan, alleen, in een team of onder begeleiding van deskundige gidsen, voor de prijzen of voor de lol, voor de soorten of om te leren, voor de foto's of voor de herinneringen: iedereen die iets heeft met vogels en vogels kijken, alsmede met de noordelijke drie provincies (de Top-of-Holland) is welkom. De ToH Vogeldag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip en tot één van de grootste vogelevenementen van het voorjaar! Dit jaar vindt de ToH Vogeldag plaats op ZATERDAG 3 MEI 2014.

Er zijn twee manieren waarop je kunt deelnemen aan deze dag:

"Soort van de dag"
Het traditionele recept waarmee de Vogeldag groot is geworden. Alleen of in een team aanmelden, lekker vogelen en met vereende krachten zo veel mogelijk leuke soorten vinden en zo mogelijk met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar blijft binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, oftewel de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, en jouw bijzondere waarnemingen met ons deelt. De dag wordt om 19.00 uur gezamenlijk afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven). Voor degene die het geluk of de wijsheid heeft om de beste soort van de dag te vinden, stelt onze hoofdsponsor www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl uit Groningen een prachtprijs beschikbaar: een Berno Classic C3570T carbonstatief plus statiefkop S6 ter waarde van €549,-!

Opgeven kan:

Onthoud: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven.

Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 20423772), via Twitter (zie hieronder), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).


ToH Vogeldag excursie: de mooiste gebieden en de beste soorten!
Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om je op de Vogeldag onder begeleiding van ervaren gidsen rond te laten leiden langs de prachtigste gebieden alsmede de beste soorten in de Top-of-Holland. We maken een route langs de meest veelbelovende plekken voor schaarse en zeldzame vogels, maar kunnen meteen van de route afwijken wanneer er ergens een zeldzaamheid opduikt. We hopen zodoende op een daglijst met zo veel mogelijk zeer gewenste broed- en standvogels, maar ook enkele knallers, en zullen ondertussen natuurlijk ook zelf de ogen en oren open houden om zo te proberen goede soorten te vinden.

Voor deze excursie geldt dat je in principe voor eigen vervoer moet zorgen, maar we zullen onder de aanmelders uiteraard proberen om zo veel mogelijk te carpoolen. Mensen die niet over een eigen auto beschikken, kunnen in overleg bij één van de gidsen instappen. De excursie start om 8.30 uur vanuit Groningen (P&R Kardinge), duurt tot de afsluiting in Schierzicht (19.00 uur) en gaat door bij een minimum aantal van zes deelnemers. De kosten voor excursie bedragen slechts €20,- per persoon.

  • Aanmelden kan middels een email of een bericht via Facebook. Vermeld in de aanmelding alsjeblieft de contactgegevens (naam/namen, mailadres en mobiel nummer).


Onze vaste sponsor Inezia Tours (www.ineziatours.nl) verloot onder de deelnemers die ook aanwezig zijn op de afsluiting in Schierzicht enkele leuke prijzen; houd daarvoor www.facebook.com/topof.holland in de gaten!

En last but not least: voor de maker van de "Vogeldag - foto van de dag" zal Scopac (www.scopac.co.uk) een telescoopdrager (Scopac plus) weggeven. Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent en als hoofdthema op de foto staan! Leef je uit, wees creatief, en stuur je foto aan het eind van de dag gratis en vrijblijvend op naar topofholland@gmail.com!

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:

  • Onze Facebookpagina: www.facebook.com/topof.holland "Like" ons en je blijft snel en compleet op de hoogte van alle ontwikkelingen.
  • Twitter: @vogeldag
  • www.lauwersmeer.com (o.a. puntenlijst en reglementen)
  • Ons mailadres: topofholland@gmail.com

Graag tot ziens op zaterdag 3 mei 2014!

Martijn Bot
Bart-Jan Prak

9124 views

Reacties:

reactie
Door: Gijsbert van der Bent, zondag 4 mei 2014 23:17
Geef hier voor de niet Facebookers ook nog effe de uitslag en zo!
reactie
Door: Martijn Bot, dinsdag 6 mei 2014 14:30
Even geduld enzo, Gijsbert. Ik snap dat je er moeilijk van zult kunnen slapen, maar we hebben nog één prijs te vergeven.
reactie
Door: Martijn Bot, donderdag 15 mei 2014 20:56
De prijzen zijn vergeven, de Vogeldag 2014 is nu definitief ten einde. André-Willem Faber won het carbonstatief met de combi van Lachstern en Draaihals, en Jorick van de Westeringh en Joost van Bruggen maakten de foto van de dag en wonnen een Scopac. Wie de boeken, beschikbaar gesteld door Inezia Tours wonnen op de verloting aan het einde van de dag ben ik even kwijt, wellicht kan iemand mijn geheugen even opfrissen...
We willen onze sponsoren Foto Sipkes Groningen, Inezia Tours en Scopac, alsmede alle deelnemers bij deze nogmaals hartelijk danken en zien een ieder graag volgend jaar terug bij het liefst een graadje of 21 en een zuidoostelijke bries. Dat hebben we inmiddels wel een keer verdiend!

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.