Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Nieuwe versie van de DB Alerts app voor iPhone

De DB Alerts app voor iPhone is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren en verzenden van een nieuwe in het veld), is deze versie uitgebreid met de volgende functionaliteiten:

  • push notificaties: alle waarnemingen waar je een e-mail van ontvangt omdat ze aan je profiel voldoen worden nu ook als push notificatie verstuurd.
  • lokaal profiel: het is mogelijk om als je ergens gaat vogelen een lokaal profiel aan te maken op basis van je huidige locatie en een straal van 5, 10, 20 of 50 km. Alle waarnemingen binnen die straal ontvang je dan (per e-mail en/of push notificatie), ook die waarnemingen die je anders niet ontvangen zou hebben. Hiermee ben je dus ook op de hoogte van waarnemingen van soorten die er al een tijdje zitten en waarvan de nieuwswaarde normaal gesproken te laag is.

push notificaties
Push notificaties zijn geen vervanging voor je (mobiele) e-mail adres zoals je die op dutchbirdalerts.nl hebt opgegeven. Aangeraden wordt deze aan te houden totdat je voldoende vertrouwen hebt om één van beide niet meer te willen ontvangen.

lokaal profiel
Het lokale profiel dien je opnieuw in te stellen als je op een andere plek bent. Het continu bijhouden van je huidige locatie kost dermate veel van je batterijen dat deze optie niet echt handig is. Op de mijn gegevens pagina kun je zien hoe je lokale profiel nu is ingesteld.

Let op: de nieuwe DB Alerts app voor iPhone is een nieuwe app, geen update van de vorige! Je moet de applicatie dus installeren via deze App Store link. Uiteraard is de DB Alerts app gratis.

Aan een vernieuwde Android versie wordt ook gewerkt, hierover zal later meer nieuws volgen.

Nog geen lid van Dutch Bird Alerts?
Meldt u aan via onze website onder Aanmelden.
U kan onze service een maand lang gratis uit proberen, daarna bedragen de kosten 3 euro per maand, zie hier voor meer informatie.

Jeroen van Vianen - 14 maart 2013

11483 views

Reacties:

reactie
Door: Max Berlijn, zaterdag 16 maart 2013 13:01
Top, kaartjes lijken weer te werken op mijn IPhone (alleen bij "Atlasblok", niet bij GPS) dat was na alle IOS updates niet meer zo dank Max
Gewijzigd op: 2013-03-18 21:57:01
reactie
Door: Steven Wytema, maandag 18 maart 2013 07:39
Werkt inderdaad zeer goed! Piepjes komen nu eerder binnen dan bij android-telefoons, terwijl ik eerder altijd 2-3 minuten later was. Super ontwikkeling! Ben ook heel benieuwd of het lokale profiel gaat werken komend voorjaar!
reactie
Door: August van Rijn, woensdag 20 maart 2013 12:38
Gisteren gebruikt bij de Bronskopeend . Pakte de lokatie meteen op 5 meter nauwkeurig. Goed hoor
reactie
Door: Max Berlijn, zaterdag 13 april 2013 16:41
Bij mij werkt de optie Extra info niet meer??
reactie
Door: Hans Bossenbroek, zaterdag 13 april 2013 21:34
Bedankt voor de info. Net de DB-app gedownload op mijn nieuwe Samsung S Advance.
reactie
Door: Max Berlijn, woensdag 1 mei 2013 12:02
Beste mannen van RBA, klopt het dat de Extra Info optie bij de Iphones niet meer werkt? Ik heb opnieuw geinstalleerd maar dit euvel blijft. Ik zie wel Extra Info bij waarnemingen mogelijk van niet Iphones?? Dank, Max
reactie
Door: Max Berlijn, vrijdag 3 mei 2013 11:48
Ik kreeg vanmorgen een update van de App, daarna leek de optie Extra Info te werken maar nu helaas niet meer, of doe ik iets verkeerd?
Gewijzigd op: 2013-05-03 11:49:21
reactie
Door: Arnold Meijer, vrijdag 3 mei 2013 21:28
Op mijn iPhone 5 komen berichten heel willekeurig binnen (of niet). Soms krijg ik een push notification, maar in mijn mail staan steevast veel meer waarnemingen die ik had moeten ontvangen. Jeroen werkt eraan.

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.