Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
DB Alerts - vernieuwde app voor Android gebruikers

Het laatste vogelnieuws direct beschikbaar in het veld! Dat is het motto van Dutch Bird Alerts. Dutch Bird Alerts is de berichtenservice van Dutch Birding . Met deze service informeert Dutch Birding vogelaars direct in het veld over het laatste nieuws van interessante en zeldzame soorten. Leden van Dutch Bird Alerts ontvangen berichten over waarnemingen van soorten die binnen vooraf ingestelde profielen vallen. Daarnaast wordt er regelmatig extra informatie verspreid over waar de vogel te zien is, over zoekacties, en verplaatsingen van de vogel. Cruciale informatie als u in het veld op zoek bent naar de vogel. Meer informatie over Dutch Bird Alerts kunt u vinden op www.dutchbirdalerts.nl.

Voor het verspreiden van het nieuws wordt ondermeer gebruik gemaakt van een app. Vorig jaar is de app voor Iphone al geheel vernieuwd. Die van Android kon natuurlijk niet achterblijven.

De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren en verzenden van een nieuwe in het veld), is deze versie uitgebreid met de volgende functionaliteiten:

  • push notificaties: alle waarnemingen waar je een e-mail van ontvangt omdat ze aan je profiel voldoen worden nu ook als push notificatie verstuurd.
  • lokaal profiel: het is mogelijk om als je ergens gaat vogelen een lokaal profiel aan te maken op basis van je huidige locatie en een straal van 5, 10, 20 of 50 km. Alle waarnemingen binnen die straal ontvang je dan (per e-mail en/of push notificatie), ook die waarnemingen die je anders niet ontvangen zou hebben. Hiermee ben je dus ook op de hoogte van waarnemingen van soorten die er al langer zitten en niet meer dagelijks actief worden doorgegeven.
  • foto's uploaden: upload een foto van de waarneming vanuit het veld.

push notificaties
Push notificaties zijn geen vervanging voor je (mobiele) e-mail adres zoals je die op dutchbirdalerts.nl hebt opgegeven. Aangeraden wordt deze aan te houden totdat je voldoende vertrouwen hebt om één van beide niet meer te willen ontvangen.

lokaal profiel
Het lokale profiel dien je opnieuw in te stellen als je op een andere plek bent. Het continu bijhouden van je huidige locatie kost dermate veel van je batterijen dat deze optie niet echt handig is. Op de mijn gegevens pagina op dutchbirdalerts.nl en in de app (zie hieronder) kun je zien hoe je lokale profiel nu is ingesteld.

foto's uploaden
Upload een foto door met je mobiel een foto te maken (digiscoping) of een foto van het schermpje van je spiegelreflex om de identificatie van de waarneming te bevestigen of om hulp te vragen bij de identificatie.

Let op:

  • De nieuwe DB Alerts app voor Android is een nieuwe app, geen update van de vorige! Je moet de applicatie dus installeren via de Google Play Store op je telefoon onder <DB Alerts 2>. Uiteraard is de DB Alerts App gratis.
  • Omdat Android op vele soorten smartphones en in meerdere versies draait kan het zijn dat u, ondanks uitgebreid testen, nog tegen kinderziektes aanloopt.
    Wij verzoeken u dit te melden aan dutchbirdalerts@dutchbirding.nl onder vermelding van uw merk/type smartphone, versie van Android en indien mogelijk een screenshot.

Nog geen lid van Dutch Bird Alerts?
Meld je aan via onze website onder Aanmelden.
Je kunt onze service een maand lang gratis uitproberen, daarna bedragen de kosten € 3 per maand, zie hier voor meer informatie.

Handleiding
Een beknopte handleiding van de nieuwe Android App is hier te downloaden.

Vragen?
Indien je nog vragen hebt neem dan contact op met het DB Alerts team via ons e-mail adres dutchbirdalerts@dutchbirding.nl.

1

 

9732 views

Reacties:

reactie
Door: Lenin, zaterdag 29 maart 2014 22:48
Hello People ! my name is Lenin. Im a birder guide from Costa Rica if you need info about birds place may I will help you. Have a good birding time wherever you stay.
Gewijzigd op: 2014-03-29 22:50:49
reactie
Door: Lenin, zaterdag 29 maart 2014 22:49
my email: lenincostarica@gmail.com

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.