Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Emailgroep Dutch Birding van start.

Dutch Birding beschikt sinds kort over een Yahoo-emailgroep: http://groups.yahoo.com/group/dutchbirding/. Aanmelden kan eenvoudig door een lege email (geen onderwerp, geen tekst) te sturen naar dutchbirding-subscribe@yahoogroups.com.

De nieuwe emailgroep is bedoeld om determinatie- en andere vogelkennis met elkaar te delen. Het is zonde om de onder vogelaars aanwezige kennis verloren te laten gaan. Door het gebruik ervan wordt er een actueel archief opgebouwd. Bovendien dient de emailgroep het gemak van de moderne twitcher en vogelaar: het mailtje belandt rechtstreeks in ieders inbox.

Doel is om serieus te discussiëren over actuele gevallen, het determineren van alle mogelijke (onder)soorten, goede en nieuwe plekken voor bijzondere soorten, worldbirding (met de nadruk op het West Palearctisch gebied), hulpmiddelen bij het vogelen en artikelen in Dutch Birding. Ook is het mogelijk om over Dutch Birding zelf, het semafoonsysteem, evenementen en alle mogelijke DBA-gerelateerde onderwerpen te praten. Prettig danwel verstandig is het om bij de besproken onderwerpen te verwijzen naar de bronnen. Het is geen overbodige luxe om nadrukkelijk te vermelden dat de emailgroep niet bedoeld is om zaken als jacht en (weide)vogelbescherming aan de orde stellen. Ook commerciële uitingen worden geweerd.

John van der Woude

10007 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.