Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Vacatures Dutch Birding

1) Vacature voor Bestuurder van de DBA

Het bestuur van de DBA heeft een vacature beschikbaar voor de functie van bestuurslid. Tot de primaire aandachtsgebieden behoren de marketing en sponsoring activiteiten, evenementen en diverse overige projecten en activiteiten.

Als bestuur zijn wij verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen van de DBA. Naast de kernredactie, webredactie en de leden van de CDNA zijn circa 40 tot 50 enthousiaste DBA-era betrokken bij alle activiteiten die de DBA onderneemt bij het realiseren van onze doelen. Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking en goede sfeer binnen het bestuur en in alle betrokkenen.

Op dit moment is het bestuur onderbezet en zijn wij op zoek naar versterking. Tot de reguliere taken van iedere bestuurder behoort onder meer:

 • verantwoordelijk voor uitvoering en coördinatie van de eigen portefeuille
 • periodieke afstemming over knelpunten, voortgang en resultaat met collega bestuurders en betrokkenen.
 • 1 x per maand bijwonen van de bestuursvergadering
 • de benoemingstermijn voor een bestuurder bedraagt 3 jaar met maximale verlenging van 1 termijn.

Ben jij die enthousiaste DBA er die graag bereid is in samenwerking, zijn/haar schouders te zetten onder de DBA om er iets nog mooiers van te maken, dan kun je je richten tot Arjan van Egmond (voorzitter).

 

2) Vacature Bestuursmedewerker Marketing en Sponsoring Coördinator Dutch Birding Association

Profiel Dutch Birding Association
De stichting Dutch Birding Association (DBA) is in 1979 opgericht en heeft als doel het stimuleren van het bestuderen van in het wild levende vogels en het documenteren van bijzondere waarnemingen. De belangrijkste activiteit is de uitgave van het tijdschrift Dutch Birding. Daarnaast beheert de DBA een landelijk systeem van Dutch Bird Alerts warmee bijzondere vogelwaarnemingen zeer snel en efficiënt bekend kunnen worden gemaakt aan de deelnemers. De Dutch Birding Association wordt alleen gerund door ca. 50 vrijwilligers.

Omschrijving functie
Binnen de DBA is door natuurlijke verloop een afwisselende en uitdagende functie ontstaan. Wij zoeken een prettige, commerciële en klantgerichte Marketing en Sponsoring Coördinator. Tevens ben je een aanspreekpunt van alle interne en externe marketing- en sponsorprojecten en je ondersteunt hierin het bestuur van de DBA. Mede door jouw inzet wordt de ambitie gerealiseerd.

In de functie ben je verantwoordelijk voor de volgende activiteiten:

 • Opstellen van een marketing uitvoeringsstrategie in overleg met de bestuurlijke portefeuillehouder;
 • Maken van afspraken met bestaande en nieuwe relaties voor advertenties en banners;
 • Waar nodig onderhouden van contacten met sponsoren en proactief zoeken van nieuwe sponsoren en aanleggen van contacten;
 • Voorstel marktconforme tariefstelling voor advertenties en banners ter besluitvorming aan het bestuur;
 • Periodieke afstemming met de kernredactie voor afstemming advertenties en opmaak in het tijdschrift (6x per jaar);
 • Periodieke afstemming met het bestuur (vast aanspreekpunt) voor afstemming lopende zaken;
 • Periodieke afstemming met penningmeester voor financiële afhandeling (facturatie).

De functie bestaat dus uit een duidelijk pragmatisch aspect, waarbij we verwachten dat je de handen uit de mouwen steekt. Tevens is de functie uitermate geschikt om je inhoudelijke stempel te drukken op onze toekomststrategie.

Functie eisen
Jouw eigenschappen: je bent iemand die gedreven is om afgesproken doelen te halen. Je bent gedisciplineerd, stressbestendig, creatief en je toont initiatief. Bovendien vind je het leuk om in teamverband samen te werken. Bij voorkeur zoeken wij iemand die aantoonbare ervaring heeft.

Omdat wij een organisatie zijn zonder winstoogmerk en waarbij wij op verantwoorde wijze de beschikbare middelen aanwenden, stellen wij een gratis abonnement op Dutch Birding alsmede Dutch Bird Alerts beschikbaar inclusief vergoeding van gemaakte kosten.

Ben jij de persoon die samen met het bestuur, redactie(s) en de overige medewerkers bij de DBA zijn schouders wilt zetten onder de DBA om er iets nog mooiers van te maken? Reageer dan op deze vacature door contact op te nemen met Arjan van Egmond.

3) Vacature webmaster

Voor het verder uitbouwen van de functionaliteiten van onze website zijn wij op zoek naar een webmaster die ons team wil komen versterken.

Jouw inzet wordt met name gezocht voor:

 • Het bijhouden (waar nodig) van de huidige site, samen met de huidige webmaster
 • Het uitvoeren van nieuwe projecten (fotogallery, ledenbestand, ranking, etc.
 • Adviseren van bestuur met betrekking tot de technische mogelijkheden van nieuwe projecten en ontwikkelingen (bijvoorbeeld op het gebied van de aansluiting op/inrichting van social media).
 • Begeleiden van webredactie ten aanzien van technische vragen

Gevraagde kennis en skills:

 • PHP, HTML en CSS
 • Samenwerken in een groep
 • Affiniteit met vogels is een pre, maar beslist geen noodzaak

Tijdsbesteding:

 • Enkele uren per week (afhankelijk van wat er draait)
 • Vergadering met webmasters en/of bestuur gemiddeld 1x in de 3 maanden

 

Ben jij een enthousiaste teamspeler die het leuk vind zich in te zetten voor de Dutch Birding Association, reageer dan op de bovenstaande vacature.
Vragen, contact en/of aanmelden kan bij Wietze Janse.

 

 

16311 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.