Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Foto's gezocht

Het eerste deel van het langverwachte "Handbook of Western Palearctic Birds", geschreven door Hadoram Shirihai & Lars Svensson, nadert zijn voltooiing. Het boek moet het meest gedetailleerde en complete determinatiehandboek over de West-Palearctische avifauna worden. In tegenstelling tot veel andere werken wordt het geïllustreerd met foto's van hoge kwaliteit die, samen met uitvoerige teksten, alle kleden en geografische variatie presenteren van de vogels in het gebied. De auteurs zijn naarstig op zoek naar foto's om de illustrering van het boek compleet te krijgen. Voor een lijst van taxa waarvan nog foto's worden gezocht, klik hier en hier.

Fotografen die denken een bijdrage te kunnen leveren wordt verzocht beeldmateriaal voor eind november 2012 beschikbaar te stellen. Voor gedetailleerde informatie zie het boven-gelinkt document.

26435 views

Reacties:

reactie
Door: Tjeerd Burger, maandag 4 oktober 2010 11:33
Ben zeer benieuwd naar dit boek, klinkt allemaal erg goed!

Nooit geweten trouwens dat er een Sylvia atricapilla HEINEKEN bestond (ondersoort Zwartkop)
reactie
Door: Gijsbert van der Bent, dinsdag 5 oktober 2010 12:27
Ik heb deze ondersoort ooit gezien op La Palma (Canarische Eilanden). Verschilt echt helemaal niets van onze Zwartkop, maar we hebben er toch maar een lekker biertje op gedronken.
reactie
Door: Wietze Janse, woensdag 6 oktober 2010 23:17
Heb je dan wel de goeie gezien, Gijs?
reactie
Door: Gijsbert van der Bent, vrijdag 8 oktober 2010 12:30
Hoe bedoel je? Zingende vogels in maart op La Palma. Kan niet missen. Zou iets kleiner en donkerder moeten zijn, maar dat kon ik niet zo zien.
reactie
Door: Ricardo van Dijk, vrijdag 3 augustus 2012 14:01
Heineken was een Duitse ornitholoog. Maar daarnaast kun je een ondersoort vernoemen naar je beste vriend of iemand die je bewonderdt, dus hoe het nou echt zit... (zie Birds of the Atlantic Islands van Tony Clarke, daar staat iets over de ornitholoog Heineken in beschreven)
reactie
Door: Sander Bot, vrijdag 3 augustus 2012 15:33
Ondersoort heineken heeft een zeldzame vorm met geheel zwarte kop, lijkt me wel hip om die een keer te zien, zit op Madeira en Canarische Eilanden.
reactie
Door: Roland van der Vliet, vrijdag 3 augustus 2012 15:53
Deze donkere vorm zit vooral op Madeira. Zo had ik er ooit een in de botanische tuin van Funchal. Geweldig beest. Een aardig artikel hierover staat in Journal of Ornithology 138 (2): 135-170, 1997.
reactie
Door: Johannes Fischer, vrijdag 3 augustus 2012 19:02
Ik zit op dit moment op Madeira maar heb tot nu toe alleen de gewone vorm gezien, maar ga nu nog beter opletten...

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.