Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Pterodroma pelagics

Enkele malen per jaar bevaart Pterodroma Adventures de wilde baren met als motto "als de zeevogels niet naar ons toe komen, dan gaan wij wel naar ze toe!" Dit levert geregeld leuke waarnemingen op. Zo zijn we al enkele tochten de Big Four (alle vier de jagers) tegen gekomen. Ook de Vale Pijlstormvogel hebben we al meerdere malen voorbij zien komen. Maar ook de gewonere zeevogels als Jan-van-Gent, Drieteenmeeuw, Zeekoet en Noordse Stormvogel bieden vertier en tonen zich elke tocht weer uitbundig. Kijk om de sfeer te proeven eens naar dit filmpje door Kees Mostert, gemaakt tijdens de legendarische Botney Cut Experience 2010 - de eerste meerdaagse pelagic op Nederlandse wateren, waarbij ongekend veel tubenoses gezien werden:

 

Wil je ook de zee op met Pterodroma Adventures? Wegens de slechte weersomstandigheden moest de uitverkochte tocht van 12 november vanuit Den Helder uitgesteld worden naar 19 november (dat is komende vrijdag!). Aangezien deze datum niet in ieders agenda paste zijn er een aantal plekken beschikbaar gekomen. Wil je mee deze vrijdag, neem dan snel contact met ons op! Komt deze datum echter niet uit, dan is er ook nog de mogelijkheid om met de tocht die gepland staat op 26 november vanuit Lauwersoog mee te gaan. Ook voor deze najaarklassieker zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk op de Pterodroma site voor meer informatie en verslagen.

Het Pterodroma team

Vale Pijl Pterodroma
Vale Pijlstormvogel Puffinus mauretanicus Balearic Shearwater. Noordzee tijdens Pterodroma tocht, 28 november 2009 (Maarten Immerzeel)


19729 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.