Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Swarovski Digiscoper of the Year wedstrijd 2011

digiscoper of the year 2011 logo

Absam / Tirol, 16 mei 2011: De wereldwijde fotowedstrijd "Digiscoper of the Year" van SWAROVSKI OPTIK gaat zijn zesde jaargang in. Vanaf 1 juni 2011 kunnen alle enthousiaste (hobby-)fotografen weer hun foto's insturen en een complete digiscoping-uitrusting van SWAROSKI OPTIK winnen. Het doel van de wedstrijd is te laten zien welke fantastische foto's mogelijk zijn met digiscoping, vooral in vergelijking met opnames zonder telescoop.

De jaarlijkse wedstrijd „Digiscoper of the Year" van SWAROVSKI OPTIK biedt alle fans van digiscoping toegang tot het wereldwijd grootste platvorm om hun persoonlijke digiscoping-opnames voor te stellen. Digiscoping is al een aantal jaren geliefd en krijgt een almaar groeiende aanhang. De foto's die de laatste jaren werden ingestuurd getuigen van het diepe respect van de digiscopers voor de grootsheid van de natuur.

Digiscoper of the Year 2011
Het startschot voor de internationale fotowedstrijd valt op 1 juni 2011. Laatste inzendingsdatum is 30 september 2011. Deelnemers kunnen afbeeldingen uploaden op de speciaal daarvoor ingerichte website www.digiscoperoftheyear.com. Op deze site kunnen geregistreerde bezoekers en deelnemers ook alle inzendingen bekijken en daaruit hun persoonlijk Hit List samenstellen. Net als in het afgelopen jaar zal een internationale jury de foto's selecteren en bekronen. Vanwege de grote deelname zal er ook dit jaar een publiekskeuze zijn. Na afsluiting van de wedstrijd kunnen alle geregistreerde bezoekers in oktober hun persoonlijke top 10 kiezen. De publieksbeoordeling in zijn geheel zal vervolgens als één jurystem bij de beoordeling worden meegenomen. Nieuw is dat elke maand de twintig beste foto's op de Facebook-site van Swarovski OPTIK zullen worden gepresenteerd, waar men ze dan met „I like" kan beoordelen. Elke maand zullen de drie best beoordeelde foto's met een fleecejack van SWAROVSKI OPTIK worden bekroond.

digiscoping

Wedstrijdreglement
Het belangrijkste criterium is dat de foto's met camera en telescoop (digiscoping) gemaakt moeten zijn. Keuzecriteria voor de jury zijn vervolgens de thematische relevantie, de schoonheid van de opnamen en de beeldscherpte. Foto's die digitaal zijn bewerkt, worden niet tot de wedstrijd toegelaten. Retouches zoals van het contrast, de helderheid of scherpte, zijn echter toegestaan. Als controle-opname moet bij elke ingezonden foto een opname zijn bijgevoegd die zonder telescoop is genomen. Gedetailleerde deelnamevoorwaarden en verdere informatie over de wedstrijd zijn eveneens op de bovengenoemde website te vinden.

De prijzen
De 20 beste foto's (plaats 1 tot 20) worden onder naamvermelding van de naam van de fotograaf op de homepage DIGISCOPER OF THE YEAR van SWAROVSKI OPTIK gepubliceerd. Voor elke bekroonde foto ontvangt de deelnemer een eenmalige publicatievergoeding ter waarde van 300,-- euro.

De drie beste „Digiscopers of the Year 2011" krijgen als prijs:
1e prijs: een complete Swarovski Optik-digiscopinguitrusting (telescoop, oculair, adapter, balance rail, statief CT 101 + DH 101)
2e prijs: Swarovski Optik-verrekijker EL 42 SWAROVISION
3e prijs: Swarovski Optik-verrekijker EL 32

Achtergrond van digiscoping
In de vrije natuur vallen veel unieke en spannende scènes te bekijken. Of het nu gaat om zeldzame vogels op zoek naar voedsel of wilde dieren op jacht, met digiscoping kunnen deze momenten voor altijd worden vastgelegd, alsof men vlak bij het gebeuren had gestaan. De fascinatie van digiscoping bestaat eruit dat de fotograaf, afhankelijk van de brandpuntsafstand van de telescoop, de gebeurtenissen van enorm dichtbij kan bekijken en daarbij tegelijkertijd toch afstand bewaart die noodzakelijk is om spontaan gedrag te houden. De overgang van observeren naar fotograferen is steeds spannend. Vaak is het een kwestie van een tiende van een seconde of een zeldzame situatie in hoge beeldkwaliteit kan worden vastgelegd. SWAROVSKI OPTIK biedt daarvoor een omvangrijke foto-uitrusting, die individueel is toegesneden op de behoeften van de gebruikers, en gemakkelijk, snel digiscoping mogelijk maakt.

De wereld behoort aan hen die schoonheid kunnen zien.
Ervaar het moment!
SEE THE UNSEEN.

www.swarovskioptik.com

Swarovski Optik

SWAROVSKI OPTIK
SWAROVSKI OPTIK met hoofdvestiging in Absam, Tirol, maakt deel uit van de Swarovski-groep. De in 1949 opgerichte Oostenrijkse onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisie-instrumenten in het premiumsegment. Deze verrekijkers, telescopen, richtkijkers, afstandsmeters en nachtzichtapparatuur worden overal ter wereld door veeleisende gebruikers verkozen. Haar succes dankt de onderneming aan haar innoverende kracht, de kwaliteit en duurzaamheid van de producten, evenals hun functionele en fraaie design. De waardering van de natuur vormt een wezenlijk bestanddeel van de bedrijfsfilosofie en komt tot uitdrukking in de voorbeeldige milieuvriendelijke productie en in een blijvende betrokkenheid in het kader van geselecteerde natuurbeschermingsprojecten.

13950 views

Reacties:

reactie
Door: Pieter van Veelen, maandag 30 mei 2011 04:29
En daar gaan we weer ;-)
reactie
Door: Hans Bossenbroek, maandag 30 mei 2011 11:46
"De wereld behoort aan hen die schoonheid kunnen zien.
Ervaar het moment!
SEE THE UNSEEN."

Wat een mooie zinnetjes!
reactie
Door: Garry Bakker, vrijdag 3 juni 2011 12:28
Ze betekenen: "koop dus een Swarovski".

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.