Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Bijzondere BirdingBreaks.nl reisaanbiedingen 2014 voor leden van Dutch Birding!

Zoals elk jaar biedt BirdingBreaks.nl weer een aantal reizen aan tegen aantrekkelijke kortingen voor leden van Dutch Birding. Op de meesten reizen zijn er nog plaatsen beschikbaar! Voor meer informatie over onderstaande reizen belt u met 020-7792030 of stuurt u een e-mail naar info@birdingbreaks.nl


Brazilië, Pantanal en Atlantisch Regenwoud
Duur: 16 dagen
Vertrek: 28 augustus 2014
Kosten: EUR 4295,- pp (ex. korting DB leden)
Korting DB leden: EUR 75,- pp
Reisleider: Mark Zekhuis


Brazilië: land van carnaval, samba en capoeira maar ook van enorme biodiversiteit en de uitgestrekte Pantanal. We beginnen de reis in het Atlantisch regenwoud, een uniek en soortenrijk gebied met veel specialiteiten, waaronder 199 endemische vogelsoorten! We gaan hier op zoek naar soorten als White-necked en Mantled Hawks, Giant Snipe, Blue-bellied Parrot, Crescent-chested Puffbird, Tufted Antshrike, Sooretama Slaty Antshrike, White-bibbed Antbird, Black-cheeked Gnateater, Pin-tailed Manakin en Eastern Striped Manakin. We verkennen vervolgens de Pantanal met zijn rivieren en moerassen en de vogels die hun heil zoeken in de overgebleven waterplassen in het droge seizoen. Hoogtepunt van het bezoek aan de Pantanal zijn de bedreigde en hemelsblauwe Hyacinth Ara's zijn. Hopelijk komen we ook oog-in-oog te staan met de Jaguar waar we een speciale excursie voor ondernemen! We bezoeken hierna als laatste de savanneachtige cerrado van Chapada dos Guimaraes, die afgewisseld wordt met galerijbossen, watervallen en ruige rotswanden. We maken hier kans op verschillende soorten Ara's (Blauwvleugel en Roodgroene Ara) maar ook verschillende soorten tanagers en antbirds komen er voor.
Voor meer informatie over deze reis klik hier.

Hyacinth Macaw
Hyacinth Ara Anodorhynchus hyacinthinus (Rudi Debruyne)


Georgië - Roofvogelspektakel Batumi
Duur: 10 dagen
Vertrek: 29 augustus 2014
Kosten: EUR 1795,- pp (ex. korting DB leden)
Korting DB leden: EUR 50,- pp
Reisleider: Nils van Duivendijk


Batumi is een plaats in het zuidwesten van Georgië, aan de Zwarte Zeekust. Bij vogelaars geniet het grote bekendheid vanwege de ongekende aantallen roofvogels die hier - met name in het najaar - doortrekken. Trekdagen met 10.000-den roofvogels zijn hier - met de juiste weersomstandigheden - eerder regel dan uitzondering! De vogels vliegen vanuit Europa en Azië langs de smalle strook tussen de kleine Kaukasus en de Zwarte Zee naar het zuiden. In het najaar van 2013 werden er maar liefst 1.200.000 (1,2 miljoen!) doortrekkende roofvogels geteld! Hiervan waren meerdere dagen met meer dan 100.000 exemplaren! De Wespendief zal tijdens ons bezoek de dominante soort zijn, maar we maken ook kans op roofvogels als Steppebuizerd, Zwarte Wouw, Blauwe, Grauwe, Bruine en Steppekiekendief, Balkansperwer, Kleine Torenvalk, Roodpootvalk, Visarend, Slangenarend, Schreeuwarend, Bastaardarend, Steppearend, Dwergarend, Zeearend en - met geluk - Oostelijke Keizerarend. Batumi biedt overigens meer dan alleen roofvogeltrek en tijdens deze reis hebben we daarom ook ruime aandacht voor zangvogels, watervogels en steltlopers. Dit doen we in enkele bijzondere natuurgebieden in de buurt.
Voor meer informatie over deze reis klik hier.

Steppekiek_BB14
Steppekiekendief Circus macrourus (Laurens Steijn)


Azoren
Duur: 9 dagen
Vertrek: 18 september 2014
Kosten: EUR 1950,- pp (ex. korting DB leden)
Korting DB leden: EUR 50,- pp
Reisleider: Lieuwe van Welie


De Azoren is een prachtige groene vulkanische archipel die ligt aan de rand van het West-Palearctisch gebied, diep in de Atlantische Oceaan. De ligging maakt dat de eilandengroep een grote aantrekkingskracht uitoefent op verdwaalde trekvogels uit Noord-Amerika. Recentelijk hebben de Azoren zich een absoluut mekka getoond voor zeldzaamheden. Denk hierbij aan Geelbuiksapspecht, Grijswangdwerglijster, Mirtezanger, Schoorsteengierzwaluw en Roodoog- en Geelkeelvireo. Er is één endemische soort, de Azorengoudvink, waar we ook naar op zoek gaan. Daarbij kunnen zeevogels in grote aantallen voorkomen en is er een goede kans op het zien van walvisachtigen.
Voor meer informatie over deze reis klik hier.

Kuhls Pijl_BB14
Kuhl's Pijlstormvogel Calonectris diomedea (Laurens Steijn)


Colombia
Duur: 19 dagen
Vertrek: 2 december 2014
Kosten: EUR 5295,- pp (ex. korting DB leden)
Korting DB leden: EUR 75,- pp
Reisleider: Laurens Steijn


Eén van de meest tot de verbeelding sprekende landen om vogels te kijken is sinds kort weer goed te bereizen: het vogelparadijs Colombia. Met een nationale vogellijst die twee keer zoveel soorten telt als die van het hele Westelijk Palearctisch gebied bij elkaar, is Colombia zonder twijfel één van de beste vogelbestemmingen op onze planeet. Een reis naar Colombia staat bij velen hoog op de verlanglijst, en niet onrecht! Naast de zeer grote aantallen soorten die we tijdens deze reis gaan zien, zijn de soorten die we zien vaak ook nog eens ontzettend mooi! Zeer tot de verbeelding sprekende namen van veelal endemische soorten komen voorbij. We gaan op zoek naar soorten met prachtige namen als Chocó Vireo, Black-and-Gold Tanager, Mattoral Tapaculo, Coppery-bellied Puffleg, Blue-throated Starfrontlet, Santa Marta Woodstar, Blossomcrown, Oilbird en uiteraard nog heel veel meer! Voor meer informatie over deze reis klik hier.

Giant Antpitta_BB14
Giant Antpitta Grallaria gigantea (Marc Guyt)

14314 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.