Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Dutch Bird Alerts

Zoals jullie in je omgeving wel zien gaan de ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie erg snel. Sinds de invoering van DBAlerts zijn er meerdere besturingsystemen voor telefoons gekomen, waardonder iOS van Iphone/Apple and Android. Deze nieuwe systemen sluiten steeds beter aan bij DBAlerts en maken het voor de gebruiker steed gemakkelijker om te gebruiken en installeren.

Op dit moment sluit Android het beste aan op DBAlerts, daarna de Iphone.

Android
Om DBAlerts in het veld op je PDA te gebruiken behoef je op een Android telefoon weinig in te stellen. Met een gmail-account worden de berichten naar je telefoon gepushed en met de aanwezige webbrowser kan je via www.dutchbirdalerts.nl/mobiel snel een waarneming doorgeven, waarbij de locatie via de GPS bepaald wordt. Geen moeilijke/extra applicaties meer installeren, het werkt vanaf het moment dat je je toestel hebt geinstalleerd!

Gelukkig worden daarbij de prijzen ook steeds goedkoper, je hebt tegenwoordig al een gratis toestel bij een abonnement van 10-15 euro per maand, zie hier voor een mooie aanbieding.
Maar ook kan je de paradepaardjes aangeschaffen zoals de HTC Desire HD of Z, HTC Incredible S, LG Optimus 2x speed, Samsung Galaxy S, etc.

Of een ander voordeel voor sommigen onder ons, ook prepaid mogelijkheden zijn weer aanwezig, zie o.a. hier.

Iphone
Voor de Iphone geld bijna hetzelfde als voor de PDA's met Android. Alleen voor het instellen van je pushmail is eenmalig iets meer werk nodig. Nadeel ten opzichte van Android is dat er (nog) maar weinig verschillende modellen te verkrijgen zijn tegen veel hogere prijzen. Maar als je dat ervoor over hebt, een mooi en degelijk toestel/systeem.

Mocht je nog vragen hebben over de aanschaf van een (eventueel) nieuw toestel, dan kan je ons DBAlerts altijd mailen.

 

 

15018 views

Reacties:

reactie
Door: Rob Gordijn, zondag 20 maart 2011 13:50
Er is voor het instellen van pushmail op de iPhone niet meer werk nodig, bij de in te stellen accounts voor een exchange account kiezen in plaats van gmail, dan hoef je alleen nog maar je gmail gegevens in te vullen en je bent klaar. Dat van die prijzen is wel waar, maar het is wel veel mooier natuurlijk ;)
reactie
Door: Wietze Janse, zondag 20 maart 2011 20:04
Hoi Rob,
geen ervaring zelf, maar begrijp van ervaren Iphone gebruikers dat als je hoor-/werkbare geluiden (als waarschuwing) wil instellen het beter/gemakkelijker is een ander appje te downloaden/gebruiken.
Bij de standaard app mis je die nog wel eens. Maar goed, Iphone werkt ok!
Gewijzigd op: 2011-03-20 20:07:06
reactie
Door: Rob Gordijn, zondag 20 maart 2011 20:30
Dat klopt, als je het emailgeluid harder wil maken dan de standaardmailtoon (voor buiten wat zacht, en standaard niet aan te passen) dan is een extra app nodig (MailTones).
reactie
Door: Wietze Janse, maandag 21 maart 2011 11:10
Mooi!
Als anderen nog leuke adviezen/handigheidjes hebben op Android/Iphone gebied, laat het hier maar weten ....

Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.