Kies Nederlands Switch to English
Roze Spreeuw
Roodkeelnachtegaal
Hoogwoud


Even geduld...
Medewerkers Dutch Bird Alerts

Graag willen wij de mannen achter Dutch Bird Alerts aan u voorstellen. Veel mensen denken dat Wietze Janse de enige man achter het systeem is. Maar gelukkig heeft hij als coördinator de hulp van een heel team, wat ook nodig is om het geheel goed draaiende te houden. Er zijn vier ´admins´. Hun werk van bestaat uit het checken en doorzetten van waarnemingen, extra informatie toevoegen waar nodig, de Inspreeklijn (010 - 4281212) afluisteren en doorzetten, etcetera. Dat klinkt simpel, maar het kan soms flink wat tijd vragen om alles uit te zoeken en de juiste informatie bij de gebruikers te krijgen! Zeker als je zelf ook in het veld aan het vogelen bent en die Maasvlakte voor je ook vol met vogels zit.

 • Remco Hofland is bekend van het jarenlang inspreken van de vogellijn, en doet zijn werk nu meer ´anoniem´ via het internet en email. Is een fanatiek vogelaar en reist regelmatig in het buitenland. Ontdekte in Syrië grote groepen overwinterende Steppekieviten in nog ongekende aantallen en heeft Laughing Thrushes als zijn speciale hobby.
  Remco Hofland
 • Kees de Vries is even scherp op de waarnemingen als op de vogels in het veld. Ontdekker van veel goeie soorten (onder andere Zwartkeelijster, maar ook Ringsnaveleend prijkt op zijn zelfontdeklijst) en weet dus goed hoe het doorgeven van een DBAlert in de praktijk werkt.
  Kees de Vries
 • Pieter van Veelen is een gedreven jonge vogelaar met al een mooie lijst. Bekend en fanatiek bezoeker van de Texelweken en Deception Tours. Vogelt tegenwoordig ook veel in het buitenland, om nog meer ervaring op te doen.
  Pieter van Veelen
 • Jorrit Vlot is een fanatieke jonge vogelaar, en meestal in het veld samen mijn zijn broer Ruben en enkele anderen uit zijn regio (waaronder Pieter). Koopt oude auto's op waarmee ze op vogelvakanties gaan. Zijn avonturen zijn onder meer te vinden onder WP-birding op de Dutch Birding-website. De auto is nog steeds niet verkocht. Toch wel handig als je weer een piepje krijgt...!
  Jorrit Vlot
 • Verder zit er ook een stuk administratie achter zo'n systeem. Henk van Rijswijk maakt zich al jaren hard om dit bij te houden en te zorgen dat iedereen z´n berichten blijft ontvangen. Henk kennen we als 'een van de drie broers' die al regelmatig vogelend Nederland wakker hebben geschud met leuke waarnemingen en/of mooie foto's. Henk van Rijswijk
 • Jeroen van Vianen is de webmaster van het systeem. Is al jarenlang bezig met het systeem, wat begon met een 'simpele' I-mode-applicatie en nu is uitgegroeid tot een applicatie waarbij doorgeven en ontvangen van berichten een fluitje van een cent is. Geen codelijsten, geen atlassen; alleen een telefoon is voldoende om iedereen op de hoogte te houden en zelf berichten te vangen. En zijn ideeën zijn nog lang niet uitgeput. In het veld doet hij nog regelmatig goede ideeën op. Hou hem scherp!
  Jeroen van Vianen

WIETZE JANSE

 

18647 views

Reacties:


Je bent niet ingelogd, je moet ingelogd zijn om reacties te plaatsen.