Kies Nederlands Switch to English
Rose-coloured Starling
Siberian Rubythroat
Hoogwoud


Even geduld...
The Birdlife Community

Birdlife International is het grootste wereldwijde samenwerkingsverband van vogelbeschermingsorganisaties. Hun doel: het beschermen van in het wild levende vogels, hun leefgebieden en daarmee de mondiale biodiversiteit. Birdlife heeft partners in meer dan 100 landen, goed voor 2,5 miljoen leden en 8 miljoen donateurs.

De website http://www.birdlife.org (jaarlijks bezocht door 1,5 miljoen unieke bezoekers!) loopt vaak voorop in het meest actuele nieuws over vogelbescherming. Birdlife lanceert nu een nieuw onderdeel van hun website: The Birdlife Community.

The Birdlife Community is een online nieuws- en discussieplatform. Vogelbeschermingsorganisaties wereldwijd presenteren er nieuws over hun recente activiteiten, met de mogelijkheid voor bezoekers om hierop te reageren. Op de site zijn verhalen, blogs en video posts te vinden. Recente onderwerpen zijn onder meer de olieramp in de Golf van Mexico, 'gierenrestaurants' in Cambodja en bosbescherming met steun van de locale bevolking in Fiji. Daarnaast is er een BirdLife Flickr group opgezet, waar mensen hun mooiste vogel- en natuurfoto's kunnen delen met de wereld.

The Birdlife Community is een must voor iedereen die is geinteresseerd in vogelbescherming buiten onze eigen landsgrens. De site is overzichtelijk opgezet, de menustructuur is eenvoudig en de layout is prettig en goed leesbaar. De interactieve opzet, met een reactiemogelijkheid direct onder ieder onderwerp, leidt hopelijk tot een nog grotere betrokkenheid van de Nederlandse vogelaar bij het werk van Birdlife International en haar locale partners. Surf snel naar www.birdlife.org/community!

17063 views

Comments:


You are not logged in, you must be logged in to post comments.